Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΚΑΙ..."ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΟΣ"!

             Απο την αρχή, θέλω απο καρδιάς, να πω περαστικά στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη μας, τον  κ. Βαρθολομαιό.
             Τώρα.
         Οπως εμαθα, απο καλο φίλο της σελίδας ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, στην Γενεύη, πρίν λιγες ημέρες εκει, ειχε εισαχθεί ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης, ο κ. Βαρθολομαίος, σε ειδικό Νοσοκομείο, οπου και υποβλήθηκε με απόλυτη επιτυχία σε στεφανογραφημα, καθώς και σε κάποιες αλλες εξειδικευμένες καρδιολογικές εξετάσεις! Το ανακοινωθέν απο τό Φανάρι αναφέρει πως "τα αποτελέσματα των εξετάσεων ειναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικά"!
             Οταν που λέτε το γεγονός αυτό εγινε γνωστό, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ, έπεισε τον Μακαριότατο να μεταβούν στήν Γενεύη και να επισκεφθούν τόν Οικουμενικό Πατριάρχη, κάτι που εγινε!
         Στην Γενεύη ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος απο τόν Αρχιεπίσκοπο συνοδευόμενος απο τον Μητροπολίτη  κ. Γαβριήλ συνάντησε τόν Πατριάρχη και του ευχήθηκε περαστικά!
         Θα πρέπει να σας πω, οπως μου..."σφυριξε" ενα πουλάκι απο την Γενεύη, οτι οι σχέσεις των δύο ανδρών (του Πατριάρχου και Αρχιεπισκόπου) ειχαν διαταραχθεί! Μάλιστα λογω αυτής της κατάστασης, ο κ. Ιερώνυμος στίς 11 Ιουνίου ημέρα εορτής του κ. Βαρθολομαίου, δέν ειχε μεταβη στην Κωνσταντινούπολη για να ευχηθεί στόν Οικουμενικό Πατριάρχη, κάτι που εκανε τα προηγούμενα χρόνια!
            Με τήν ευκαιρία να υπογραμμίσω πως ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδέλφειας καλός μου φίλος ο κ. Γαβριήλ, εχει σπουδάσει στήν Γενεύη και διατηρεί άριστες σχέσεις, με τον καθηγητή κ. Βλάσση Φειδά (τον ειχα βγάλει πολλές φορές στην εκπομπη μου στην τηλεοραση), ο οποιος ειναι κοσμήτορας του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών  Ορθοδόξου Θεολογίας. Να τονίσω ακόμα πως ο κ. Γαβριήλ, διατηρεί άριστες σχέσεις και με τα στελέχη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, που εδρεύει στήν Γενεύη, οπως και με το Βατικανό!
         Οπως εμαθα, ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ θεωρείται ενας εκ των Μητροπολιτών της Εκκλησίας τής Ελλάδος "που ενθουσιωδώς υποστηρίζουν τά ανοίγματα του Οικουμενικού Πατριάρχου".
             Θα πρέπει ακόμα να σας πω, οτι σπουδαίο ρόλο στην "γέφυρα" στην σχέση Οικουμενικού Πατριάρχη - Αρχιεπισκόπου, επαιξε ο καθηγητής Βλάσσης Φειδάς, ο οποιος ειναι στενός συνεργάτης τόσο του κ. Βαρθολομαίου, οσο και του κ. Ιερωνύμου.
         Παναγιότατε περαστικά σας.
Γιώργος Κοντονής






Δεν υπάρχουν σχόλια: