Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ

           Στίς Πανηγυρικές εκδηλώσεις στην Μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, που γίνονται σημερα και αυριο στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, θα παραστεί ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος.
           Στη Σουρωτή, ο Παναγιότατος σήμερα και αυριο θα χοροστατήσει στον Μεγαλο Εσπερινό και στη Θεια Λειτουργία. Συλλειτουργοί θα ειναι Αρχιερείς και πολλοί ιερείς! Ενω τίς εκδηλώσεις για τον Αγιο Παισιο τον Αγιορείτη, θα παρακολουθήσουν, τίς δυο αυτές ημέρες, χιλιάδες πιστοί!
           Οι διήμερες εκδηλώσεις, θα γίνουν στήν Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, οπου και ειναι ενταφιασμένος οι Αγιος Παΐσιος, ο Αθωνίτης.
           Καθε χρόνο στίς 12 Ιουλίου (σαν αυριο...) τελείται στήν Μνήμη του Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Πρίν απο τήν επέτειο της Κοίμησης του τελείται αγρυπνία στην Μονή με τήν συμμετοχή χιλιάδων πιστών.
           Αυριο Κυριακη 12 Ιουλίου στον Ιερο Ναό της Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, αναμένεται να συσσωρεύσουν χιλιάδες πιστοί για να προσευχηθούν στόν Αγιο Παισιο, αλλα και για να πάρουν την ευχη του Οικουμενικού Πατριάρχου του Παναγιοτάτου κ. Βαρθολομαίου.
           Να προσθέσω πως η περιοχή Σουρωτή, απέχει απο τή Θεσσαλονίκη μόλις 40λεπτά! Και πρέπει ακόμα να πω, πως την εβδομάδα περίπου 2000 άτομα επισκέπτονται και προσκυνούν τόν τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Μάλιστα, οπως εγινε γνωστο, εφέτος αναμένονται πολλοί θρησκευτικοί τουρίστες από την Ρωσία, οπου ο Αγιος Παΐσιος ειναι πολύ δημοφιλής.
           Ο Αγιος Παΐσιος πρίν απο την Αγιοκατάταξη του, απο τό Οικουμενικό Πατριαρχείο, ειχε κάνει σημαντικό εργο, βοηθώντας τούς πιστούς, είτε με φιλανθρωπία, είτε στηρίζοντας τους ψυχολογικά καί πνευματικά.
           Ετσι ο Αγιος Παΐσιος εγινε αγαπητός σε ολο τον κόσμο.
Γιώργος Κοντονής
           Σημ. Συντ.
                Λεπτομέρειες και φωτογραφίες το ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, θα εχει σε επόμενα δημοσιεύματα του.
ΓΑΚ






Δεν υπάρχουν σχόλια: