Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

           Με λαμπρότητα!
         Με κατάνυξη!
         Με συγκίνηση!
         Με δάκρυα και βουρκωμένα μάτια, τελέστηκε χθές ανήμερα τού Αγίου Πνεύματος,η  χειροτονία του νεου εψηφισμένου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου Μπαρδάκα.
         Η τελετή εγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Και πραγματοποιηθηκε προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνων και Πάσης Ελλαλδος κ. Ιερωνύμου και πολλών άλλων Αρχιερέων.
         "Πάντοτε να εισαι σταθερός. Αρχή και τέλος να ειναι το θυσιαστήριο του Ιησού Χριστού, ακόμα και αν αυτοί που σήμερα χειροκροτούν αυριο σε λιθοβολίσουν"!
             Αυτά τόνισε μεταξυ άλλων ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος, στίς παραινέσεις του πρός τον νεο Αρχιερέα Μητροπολίτη κ. Ιουστίνο.
         "Η αγάπη του Χριστού και η εκκλησία ειναι η διέξοδος στίς δυσκολίες της εποχής. Σήμερα σε καλεί ο Θεός να ανέβεις τίς βαθμίδες καί να αγγίζεις το θυσιαστήριο για να λάβεις τον μεγάλο βαθμό της Ιερωσύνης, την Αρχιερωσύνη. Ο Θεός ξέρει πότε εκλέγει τον καθ'ενα στούς τρεις βαθμούς της ιερωσύνης". Τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατά την χειροτονία του κ. Ιουστίνου...
          Ο νέος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος ευχαρίστησε τόν Αρχιεπίσκοπο και τούς αλλους Αρχιερείς τονίζοντας. "Ανατράφηκα σε μια οικογένεια που αγαπούσε πολύ τον Χριστό. Αγαπούσε ομως και τήν Πατρίδα. Οι πρόγονοί μου σήκωσαν στούς ώμους τους την μοίρα του Ελληνορθόδοξου γένους μας".
               Στό τελος κλήρος και λαός φώναξαν ΑΞΙΟΣ.
           ΑΞΙΟΣ
Γιώργος Κοντονής






Δεν υπάρχουν σχόλια: