Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

               Εντύπωση...
               Ναι, εντύπωση προκάλεσαν σε ολους τα αποτελέσματα της Ημερίδας που εγινε (χθές) στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου καί η οποια οργανώθηκε από τήν Αρχιεπισκοπή!
              Το θέμα της Ημερίδας ηταν πολυ ενδιαφέρον. 
              Αλλωστε οι υπάλληλοι των Μητροπόλεων που παρακολούθησαν τήν Ημερίδα "Ενημέρωση περί θεμάτων διοικήσεως των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων και υπερησιακής καταστάσεως των Εφημερίων κα εκκλησιαστικών υπαλλήλων", ειχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να μιλήσουν για τα οποια προβλήματα τους, ωστε να βρεθούν κοινές λύσεις!
              Οι υπάλληλοι των Μητροπόλεων παρακολούθησαν με προσοχή ολες τις εισηγήσεις, που ειχαν θεμα "νομικών προσώπων" και για "προβλήματα διοικητικής και υπηρεσιακής φύσεως", των Μητροπόεων. Ιδιαιτερη μνεία εγινε για την μεταμνημονιακή εποχη!
              Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο τελος της Ημερίδας συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχαρίστησε την Μητρόπολη Περιστερίου για την φιλοξενία. Για την Ημερίδα ο Μακαριότατος τόνισε χαρακτηριστικά. "Ειναι ανάγκη να γίνονται τέτοιες ημερίδες. Πρέπει  πλέον στην εποχή μας να συναντηθούν οι υπάλληλοι των Μητροπόλεων. Να ανταλλάξουν συμβουλές. Μελέτες. Γνώσεις. Και εμπειρίες..."! Και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος κατέληξε. "Ευχομαι να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται τετοιες αξιόλογες προσπάθειες..."!
                  Πρίν απο την Ημερίδα, την οποια παρακολούθησαν οι Μητροπολίτες Περιστεριού Χρυσοστομος. Αρτης Ιγνάτιος. Καισαριανής,Βυρωνα και Υμηττου Δανιήλ. Νέας Σμύρνης Συμεών. Μεσσηνίας Χρυσοστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας. Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας Γαβριήλ. Θεσσαλιωτιδος Τιμόθεος. Θερμοπυλών Ιωάννης. Οι Επίσκοποι Σαλώνων Αντώνιος. Και Μεθώνης Κλήμης. Πρίν λοιπόν απο την Ημερίδα τελέστηκε Όρθρος και Θεια Λειτουργία, στον ΙΝ του Αγίου Θεράποντα, που ειναι μέσα στο Γηροκομείο.
                 Μακάρι αυτες οι Ημερίδες να συνεχιστούν.
                 Μακάρι.
Γιώργος Κοντονής



Δεν υπάρχουν σχόλια: