Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

           Με συγκίνηση.
         Με ιδιαιτερη κατάνυξη. Και 
         Με μάτια βουρκωμένα στα Γιαννιτσά άνοιξε τις πόρτες του, ο πρώτος ΙΝ στο ονομα του. Προκειται για το παρεκκλήσι της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά, οπου και θα φυλάσσονται και θα τίθενται σε προσκύνηση τα ιερά κειμήλια του Αγίου Παισϊου, του Αγιορείτη.
         Τα θυρανοίξια του πρώτου παρεκκλησίου του Αγιου Παϊσίου εγιναν απο τον Μητροπολίτη Εδέσσης-Πέλλης και Αλμωπίας, τον Σεβασμιότατο κ. Ιωήλ, ο οποιος πραγματοποιησε και την ειδική τελετή των εγκαινίων. Μαζύ του ηταν αλλοι Μητροπολίτες, οι κληρικοί της περιοχη και πλήθος πιστών.
         "Ευχαριστώ τον Θεό πού με αξίωσε να εγκαινιάσω αυτόν τον ναό επ'ονοματι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, το οποιο οι περισσότεροι απο εμας γνωρίζουμε και ωφεληθήκαμε. Ειναι ευεργέτης πολλών απο εμάς προσωπικώς, αλλά και ολων όσων διάβασαν τα βιβλία του και ωφελήθηκαν η δέχτηκαν τον αγιασμό με πολλά θαύματα που εκανε και εν ζωή και μετα θάνατον".
             Τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιωήλ κατα τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου.
         Στο παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου, ολη αυτήν την εβδομάδα τελούνται πρωΐ και απόγευμα, ιερές ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θειας Λειτιυργίας. Και  βεβαίως Τίθενται σε προσκύνηση τα ιερά κειμήλια του Αγίου Παϊσίου.
Γιώργος Κοντονής
        













Δεν υπάρχουν σχόλια: