Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ...

• Χιλιάδες οι προσκυνητές.
• Υποδοχή Αρχηγού Κράτους.
• Τιμές απο το Πολεμικό Ναυτικό.

           Χιλιάδες ηταν εκεινες και εκείνοι που μέσα σε λίγες ώρες έσπευσαν και προσκύνησαν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, που μεταφέρθηκαν απο το Ομώνυμο Προάστειο της Αττικής στον Πειραιά, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.
           Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων εγινε χθές στις 4 παρά τέταρτο το απόγευμα στη Συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Γρηγορίου Λαμπράκη (εκει στο άγαλμα της Μητέρας) και ακολούθως τοποθετήθηκαν σε ανοικτό όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας. 
           Σχηματίστηκε πομπή, λιτανευτική πομπή και μεταφέρθηκαν στην Αγία Τριάδα, οπου αμέσως τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, στόν οποίο χοροστάτησε ο Επίσκοπος του Φαναρίου Αγαθάγγελος καί συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ καθώς και άλλοι  Αρχιερείς.
           Μετά τη δοξολογία και το λαϊκό προσκύνημα, κληρικοί της Μητρόπολης του Πειραιά, συνόδευσαν το Ιερό Σκήνωμα σε Τορπιλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού, οπου και αποδόθηκαν τιμές.
           Υστερα, τα Ιερά Λείψανα επέστρεψαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, οπου και θα παραμείνουν για μία επιπλέον εβδομάδα.
            Στο Ιερό Θησαύρισμα, στα Ιερά Λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, επιφυλάχθηκαν, κατω στον Πειραια υποδοχή με τιμές Αρχηγού Κράτους.
Γιώργος Κοντονής







Δεν υπάρχουν σχόλια: