Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

• Με τιμές Αρχηγού Κράτους η υποδοχή!
• Χίλια χρόνια... Εκατομμύρια οι πιστοί...
• Ο λαός τήν τιμά σε ολα τα μήκη καί πλατη!

           Σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και μεγάλης ευτυχίας, ο λαός μας υποδέχθηκε το απόγευμα της Κυριακής τα ιερά λείψανα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, τα οποια επειτα απο 1000 χρόνια επέστρεψαν στήν Ελλάδα, απο τήν Βενετία οπου φυλάσσονται.
           Η υποδοχή, εγινε στήν συμβολή των οδών Ελ.Βενιζέλου καί Ιεράς Οδού, απο τον Μητροπολίτη Νίκαιας Αλέξιο. Το Ιερό Σκήνωμα τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου (οπως ειναι γνωστό η Αγία Βαρβάρα ειναι η προστάτιδα του Πυροβολικού μας) και παραδόθηκε με την ιδια θρησκευτική λατρεία και λιτανευτική πομπή στόν Ιερο Ναό της Αγίας Βαρβάρας, οπου για 15 ημέρες θα βρίσκεται εκει για προσκύνημα.
           Η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων εγινε, προ του ΙΝ στον Ομώνυμο Δήμο, απο τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών καί Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ο οποιος αφου προσκύνησε το ιερό σκήνωμα, το μετέφερε εντός του ΙΝ, οπου και τελέστηκε Δοξολογία.
           Θα πρέπει να υπογραμμίσω οτι γύρω από τον κιλλίβαντα ηταν 4 Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι οποιοι κρατούσαν ισάριθμες κορδέλες, οι οποιες κατέληγαν στο Ιερο λείψανο και που η καθε μία ειχε και την δική της σημασία. Να σας πω ακόμα πως γύρω απο τον κιλλίβαντα δεν υπήρχαν στρατιώτες, αλλα αξιωματικοί...
           Μετά την ομιλία του Επισκόπου Φαναρίου Αγαθάγγελου, που αναφέρθηκε στην πλουσια δραση και στο σπουδαίο εργο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, μίλησε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Ιερώνυμος, ο οποιος τόνισε λέγοντας πως, "η εκκλησία του Χριστού καυχάται δίκαια σήμερα, διότι υποδέχεται με πνευματική χαρά το Ιερό Λείψανο της λαοφιλούς Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, την οποία ο Χριστιανικός λαός τιμά σε ολα τά μήκη καί πλάτη της τής"!
                Βοήθεια μας.
Γιώργος Κοντονής

















Δεν υπάρχουν σχόλια: