Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

• Το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας.
• Η μεταφορά θα γινει σε καλλίβαντα πυροβόλου...
• Μεγάλη η λαοφιλία της Αγίας.

           Ναι...
           Ναι, σήμερα ειναι μια κορυφαία ημέρα για την Ορθοδοξία και γενικά για ολους εμάς τούς ορθοδόξους Χριστιανούς.
           Ξημέρωσε μια αλλα διαφορετική ημέρα.
           Επειτα απο μια ολόκληρη χιλιετία (ναι, εχουν περάσει χίλια χρόνια...), επιστρέφει στήν Ελλάδα, το ιερό σκήνωμα της μεγάλης Αγίας. Της Αγίας Βαρβάρας, της προστάτιδας του Πυροβολικού μας.
           Ειναι βέβαιον οτι το Ιερο σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας, που φυλάσσεται στην Βενετία, θα δίνει απο σήμερα φως οχι μόνο στήν πρωτεύουσα, αλλα σε ολη τήν Ελλάδα. Σε ολους τους Ελληνες.
          Χιλιάδες ειναι οι πιστοι που θα σπεύσουν, τίς επόμενες 15 ημέρες να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας, που θα βρισκεται στον ΙΝ του ομώνυμου Δήμου Αττικής.
          Σήμερα το Ιερο σκήνωμα, μιας απο τις μεγάλες Άγιες της Ορθοδοξίας, που ομολογουμένως αποτελεί και ειναι "μεγάλος πνευματικός θησαυρός", θα υποδεχθεί ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνων και Πάσης Ελλαδος, ο κ. Ιερώνυμος επικεφαλής πολλων Αρχιερέων, κλήρου και λαου. Η υποδοχή θα γινει στις 6.30 το απόγευμα στη διασταύρωση της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου και της Ιεράς Οδού.
           Η μεταφορά στην Εκκλησία του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας θα γίνει πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, γιατί οπως προανέφερα η Αγία ειναι η προστάτιδα του Πυροβολικού μας.
           Ηδη απο πολυ πρωί σήμερα χιλιάδες ειναι οι πιστοί που εχουν συγκεντρωθεί στη διασταύρωση, οπου ο Μακαριοτατος κ. Ιερώνυμος θα υποδεχθεί τα  ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, αλλα και στούς  γύρω χώρους, καθώς η λαοφιλία της Αγίας ειναι πολύ πολύ μεγάλη.
           Ετσι, ολοι υποδεχόμαστε με ιδιαιτερη Τιμη και εκκλησιαστική λαμπρότητα το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας, για να ζητήσουμε ευλαβικά την βοήθεια της.
Γιώργος Κοντονής
           Σημ. Συντ. Αυριο στο ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, θα εχουμε πολυ ρεπορταζ και δεκαδες φωτογραφίες απο τη σημερινή άφιξη και υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, στην Αθήνα, υστερα απο χίλια χρονια!
Γ Α Κ








Δεν υπάρχουν σχόλια: