Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ

• Αποκάλυψη για ολόκληρη την Εκκλησία.
• Στήν Πάτμο ο Ιωάννης οδηγήθηκε αλυσοδεμένος.
• Διήμερο θρησκευτικών εορταστικών εκδηλώσεων.

           Με Τιμές που αρμόζουν στήν μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας , εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, στήν Πάτμο, το διήμερο 7 και 8 του Μαίου!
           Στις εκδηλώσεις, προεξήρχε ο Πανασιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Ορους Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος, "τον οποιο συνδέουν άρρηκτοι Πνευματικοί δεσμοί με το Ιερο νησί της Πάτμου απο τότε που ηταν παιδι, καθώς και με τον Γέροντα Αμφιλόχιο".
        Τίς θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν χιλιάδες πιστοί. Ιδιαιτερα την χθεσινή Θεια Λειτουργία που εγινε με πραγματική Βυζαντινη Μεγαλοπρέπεια, στό Καθολικό τής Μονής. Θα πρεπει να πουμε πως τον Δοχειαρίτη π. Γρηγόριο τόν ειχε καλέσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Κυριλλος. Στις τελετές πήραν μερος δεκάδες ιερείς απο το νησι και απο αλλα σημεία της Ελλάδος.
           Ο Αγιος Ιωάννης ο Θεόκλητος και Ευαγγελιστής "εορτάζει στις 8 Μαίου, οταν και εγινε Συναξις της Αγίας κόνεως της εκπορευομένης εκ του Τάφου του". Στις 26 Σεπτεμβρίου εγινε η Μετάστασή του.
        Στην Πάτμο ο Ιωάννης, οδηγήθηκε αλυσοδεμένος. Μάλιστα ο ίδιος λεει. "Βρέθηκα εξόριστος στήν Πάτμο, εξ'αιτίας του λόγου του Θεού που κήρυττα και για την μαρτυρία του Ιησού Χριστού, διότι παρουσίαζα τον Ιησού Χριστο στούς ανθρώπους"...   Ο ιστορικός Ευσέβιος, τοποθετεί τη εξορία αυτή γύρω στο 14 έτος της βασιλείας του Αυτοκράτορα Δομετιανού το 94 η το 95 μΧ.
        Και εδώ στήν Πάτμο, ο Ευαγγελιστής εξόριστος, μέσα σ'ενα σπήλαιο, το οποίο σώζεται μέχρι σήμερα, συνεχισε τη δράση του. Λέγεται μάλιστα "Ιερο Σπήλαιο της Αποκαλύψεως", επειδη εδω έλαβε την Αποκάλυψη. Του τήν εδωσε ο ίδιος ο Θεός με οράματα που έβλεπε μπροστά στά μάτια του, ως να έβλεπε εικόνες, φωτογραφίες, η κινηματογραφική ταινία! Ο Αγιος Ιωάννης, αφού έλαβε την Αποκάλυψη, την εγραψε οχι μόνο για τόν εαυτόν του, αλλά για ολόκληρη την εκκλησία ολων τών αιώνων
Χρόνια πολλά
Γιώργος Κοντονής













Δεν υπάρχουν σχόλια: