Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΝΕΑΠΟΛΙΤΗΣ


      
                    Μεγάλη Εορτή για την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας.
                    Τήν Τρίτη 3 Νοεμβρίου, όπως κάθε χρόνο, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεια Λειτουργία, επι της Λάρνακος του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτη.

      
                Όπως ειναι γνωστό, ο Αγιος Γεώργιος, ο Νεαπολίτης ειναι ο Προστάτης Αγιος της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας.
                 Στην Θεία Λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος κ. Γαβρήλ καί θα πάρουν μέρος ιερείς απ'ολες τίς Εκκλησίες της Μητρόπολης.
                 Εν τω μεταξύ απόψε (στίς οκτώ) στον ΙΝ του Αγίου Ευσταθίου στην Νέα Ιωνία, θα τελεστεί "η προεόρτιος ολονύκτιος ιερά Αγρυπνία επι τη εγγιζούση εορτή του Πολιούχου και Προστάτου της Ιεράς Μητρόπολης, Αγίου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτου".

     
                     Ο Αγιος Γεώργιος, ο νέος Ιερομάρτυρας του Χριστού, έζησε στην Νεάπολη της Μικράς Ασίας  (Τουρκικό Νεβ-Σεχήρ) τόν 18 αιώνα . 
                     Ηταν παπάς, ιερέας στόν ΙΝ της Κοιμήσεως της Θεοτόκου καί υπηρετούσε με Δικαιοσύνη και οντότητα το ποίμνιο του, ως αληθής λειτουργός του Υψίστου.
                     Ο Παπαγιώργης, ο Αγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης, ηταν προικισμένος με αρετές της αγάπης και της πραότητας. Της φιλαδελφείας και της ανεξικακίας. Ηταν ταπεινός και αμεπτος. Ηταν το στήριγμα και η παραμυθία των Ελλήνων Χριστιανών που ζούσαν τοτε κάτω απο τόν Τουρκικό ζυγό.
                

                    Ο Παπαγιώργης ως επίγειος Άγγελος, ο Θείος Γεώργιος υπηρετούσε με προθυμία τούς συνανθρώπους του, καλλιεργώντας τα Θεια χαρίσματα και ευχαριστώντας τον Θεό.
                    Ας έχουμε την ευλογία του Αγίου Ιερομάρτυρος Γεωργίου του Νεαπολίτη.        
                    Χρόνια Πολλά
Γιώργος Κοντονής 
         
                       ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΟΝ ΝΕΑΠΟΛΙΤΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: