Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ


     
               Με τιμές Αρχηγού Κράτους, η ομορφη Χαλκίδα και ο πιστός λαός της, υποδέχθηκαν προ ημερών την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου.
               Η Επίσημη υποδοχή της Τιμίας Ζώνης εγινε, στόν Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βασιλικό, απο τόν Μητροπολίτη Χαλκίδος, τον Σεβασμιότατο κ. Χρυσόστομο.
               Λιγο αργότερα το Ιερό Κειμήλιο μεταφέρθηκε στην Μητρόπολη του Αγίου Δημητρίου.

     
               Χιλιάδες πιστοι πήγαν στόν Μητροπολιτικό Ιερό Ναό τού Αγίου Δηνητρίου και πρισκύνησαν την Τιμία Ζώνη, η οποία, οπως ειπε ο κ. Χρυσόστομος "ειναι μεγάλη ευλογία για τήν πόλη μας...".
                 Θα πρέπει να σας πω, πως η Τιμία Ζώνη εχει κάνει πολλά θαύματα, ιδιαιτερα σε άτεκνες μητέρες, οι οποιες οταν την προσκύνησαν και προσευχήθηκαν στην Παναγία Μας, κατάφεραν να κάνουν παιδιά.

     
                   Μιλώντας στούς πιστούς ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μεταξυ άλλων υπογραμμισε, οτι "Για την πόλη μας, η έλευση τις Ιερού Κειμηλίου τής Αγίας  Ζώνης, ειναι μεγάλη ευλογία".
                      Επειτα ο Καθηγούμενος της Ιερας Μονής Βατοπεδίου, ο Αρχιμανδρίτης κ. Εφραίμ, απευθυνόμενος στούς πιστούς που ειχαν κατακλύσει τον ΙΝ τόνισε. "Ήρθαμε και φέραμε την Αγία Ζώνη απο τη Θεοσκεπαστη Μονή του Βατοπεδίου, ωστε να γίνει πρόξενος πνευματικού συναγερμού".

       
                    Απο τήν Χαλκιδα η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, συνεχίζοντας το ταξίδι της φθανει στην Κατερίνη. Εδω η υποδοχή εγινε το απόγευμα της Τετάρτης στόν ΙΝ του Τιμίου Σταυρού.
                   Η Τιμία Ζώνη θα επιστρέψει στον Θρόνο της στό Αγιον Ορος την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.
                   Βοήθεια μας.
Γιώργος Κοντονής 
                                         ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΚΟΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
                                   ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: