Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΕΔΩ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

            Η Αγία Ζώνη, απο την Μεγίστη Πατριαρχική και Βασιλική Ιερά Μονή του Βατοπεδιου του Αγίου Ορους βρίσκεται εδω και λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό τού Τιμίου Σταυρού στην Κατερίνη.

   
                Τήν Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς  Μονής Βατοπεδίου, ο Καθηγιύμενος Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος και τήν παρέδωσε στόν Μητροπολίτη.

     
                 Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα Γεώργιος, αφου προσκύνησε την Αγία Ζώνη, παρέλαβε τήν λάρνακα και την μετέφερε στον ΙΝ, οπου χιλιάδες πιστοί σπεύδουν καθημερινά για να την προσκυνήσουν.

     
                Ακολούθησε βεβαίως, μετα τίς ομιλίες λιτανευτική πομπή εως και τον ΙΝ του Τιμίου Σταυρού, οπου και τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, στόν οποίο Προεξηρχε ο Μητροπολίτης Γεώργιος.

     
                   Στο Συλλειτουργο πηραν μέρος και ο Μητροπολίτης Τρικκης και Σταγών ο Σεβασμιότατος Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Τριπόλεως Θεοφύλακτος. Καθώς και δεκάδες ιερείς απο την Μητροπολη Κατερίνης.

     
                Στην ομορφη Κατερίνη, στόν Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, η Αγία Ζώνη θα παραμεινει εως και την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου του 2015.
                Ειναι γεγονός πως μεχρι σήμερα χιλιάδες ειναι οι πιστοί κι'αναμένεται να πανε κι'αλλοι, που έσπευσαν και προσκύνησαν την θαυματουργή (εχει κανει πολλά θαύματα) Τιμία Ζώνη του Παναγίας Μας.
Ο ανταποκριτής στην Κατερίνη 

             
                 Παρακολουθείστε τωρα ενα απόσπασμα απο την ομιλία, κατά τήν υποδοχή της Αγίας Ζώνης, τού Δημάρχου Κατερίνης κ. Χιονίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: