Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Δημοσιογραφικό όμιλο ΣΚΑΪ.

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Σεραφείμ καταδικάζουν απερίφραστα την βομβιστική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και της εφημερίδος «Η Καθημερινή». Τέτοιου είδους αποτρόπαιες ενέργειες καταφέρουν βαθύτατα πλήγματα έναντι της Δημοκρατίας και της ελευθερίας έκφρασης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.Σεραφείμ, στα ποιμαντικά όρια του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις που δέχθηκαν το τρομοκρατικό χτύπημα, προσεύχεται για την επούλωση των τραυμάτων που προκάλεσε η ενέργεια αυτή, η οποία στρέφεται κατά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας γενικότερα και συμπαρίσταται στην δοκιμασία αυτή του Δημοσιογραφικού ομίλου ΣΚΑΪ.
Η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία και η δεοντολογική άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όχι μόνο δεν πλήττονται από τέτοια χτυπήματα, αλλά απεναντίας δυναμώνουν.
Απαιτείται εθνική ομοψυχία, απαιτείται παιδεία, απαιτείται σεβασμός, για να μπορέσουν να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα και να ζήσουμε σε μια χώρα απόλυτα ελεύθερη και ουσιαστικά δημοκρατική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: