Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΚΙ'ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής 

   
            Μέσα σε πολλά χειροκροτήματα, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ ευλόγησε κι'εκοψε την Βασιλειόπιττα της Ενωσης Κρητών της Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας.
            Θα πρέπει να πούμε πως μετά τίς ομιλίες ο Σεβασμιοτατος ήπιε ρακί και δοκίμασε το πατροπαράδοτο γαμοπίλαφο, που ομολογουμένως οι κυρίες της Ενωσης Κρητών φτιάχνουν με εκπληκτικό τρόπο και γινεται πολύ νόστιμο.
            Τόν Σεβασμιοτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ συνόδευαν ο Αρχιμανδρίτης και Πρωτοσυγγελος π. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο Αρχιμαδρίτης π. Παντελεήμων Παπασυννεφακης και ο Αρχιδιάκονος π. Αλέξιος.
            Στην εκδήλωση ηταν ο δήμαρχος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας Αρης Βασιλόπουλος, οι Αρχηγοί της αντιπολίτευσης ο Λύσανδρος Γεωργαμλής, ο Γιώργος Αράπογλου και ο Απόστολος Κόντος, δημοτικοί συμβουλοι και πολλοί καλεσμένοι...


             Το Σεβασμιοτατο κ. Γαβριήλ, τον Πρωτοσυγγελο π. Επιφάνιο Αρβανίτη, τον π. Παντελεήμονα  Παπασυννεφάκη και τον Αρχιδιακονο π. Αλέξιο, υποδέχθηκε το προεδρείο της Ενωσης Κρητών. Τον κ. Γαβριήλ και την ακολουθία του καλωσόρισε η πρόεδρος η οποια μίλησε για το εργο της Ενωσης.
             Μετα εγινε τελετή κατα τήν οποία ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ αφου ευλόγησε κι εκοψε την Βασιλειόπιττα τόνισε την ιδιαιτερη χαρά του που βρισκεται ανάμεσα στούς Κρητες  της Φιλαδέλφειας  Χαλκηδόνας.

           Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
            Ακολούθως ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ επισκέφθηκε τούς Εθελοντές της Νέας Φιλαδέλφειας.
            Εδώ η πρόεδρος τού Συλλόγου Εθελοντών, ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας, για το εργο και τόν σκοπό που εχουν αναλάβει οι Εθελοντές.
            Μάλιστα ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, αφού τόνισε στα μέλη πως, "το εργο σας ειναι πολύ σπουδαίο και κάνετε πράξη ολα οσα λέει η Εκκλησία μας, ιδιαιτερα σήμερα που ο Εθελοντισμός αποτελεί το άλφα και το ωμεγα...", ζήτησε απο τήν πρόεδρο του Συλλόγου να τον ειδοποιήσει οταν θα γίνει αναδάσωση, ωστε "να έρθω να φυτέψω κι εγω ενα δενδρο στό άλσος μας"!
              Η υποδοχή στο Σεβασμιοτατο και την ακολουθία του ηταν αντάξια της καλωσύνης που ο ίδιος δείχνει κι'εχει κερδίσει τους πάντες στήν Επαρχία του.
              Ετη πολλά Σεβασμιοτατε.
              Α Ξ Ι Ο Σ
Γιώργος Κοντονής 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: