Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΗΜΑΤΑΡΙΣΣΑ

       
 
              Η θαυματουργή Εικονα (το αντίγραφο) της Παναγίας της Βηματαρισσας βρίσκεται στην Κίσαμο και αποτελεί και ειναι μεγάλη ευλογία για την περιοχη.
              Εφθασε απο την Ιερά Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.
              Εδώ στήν Κισαμο τήν μετέφερε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, ο Γέροντας Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και τόν οποίον συνόδευαν μέλη της Αδελφότητας του Αγίου Ορους.

     
               Στην κεντρική Πλατεια στήν Κίσαμο, εγινε η επίσημη υποδοχή της θαυματουργού Εικόνας απο τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, τόν Σεβασμιοτατο κ. Αμφιλόχιο. Ηταν ακομα εκει ο Σεβασμιοτατος Μητροπολιτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριας κ. Ιουστίνος, ο δήμαρχος κ. Σταθάκης τοπικοί παράγοντες, μα πανω απ'ολα ηταν οι εκατοντάδες πιστοί.
               Μετά την λιτάνευση και με την συμμετοχή των νέων της περιοχής, οι οποιοι με  μηχανές  (βλέπετε και την φωτογραφία...) συνόδευσαν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας στην Μητρόπολη, στον ΙΝ του Ευαγγελισμού, οπου και πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος κ. Αμφιλόχιος, ο οποιος αφού ευχαρίστησε τον Ηγούμενο κ. Εφραίμ, μεταξυ άλλων τόνισε.

 
                Αμεσως μετά ο κ. Εφραίμ εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός και ακολούθως εγινε ο Πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ο Σεβασμιοτατος κ. Ιουστίνος. Συλλειτουργοί ο Σεβασμιοτατος Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.
                Είθε η Παναγία η Βηματάρισσα να μας ευλογεί.
Γιώργος Κοντονής


Δεν υπάρχουν σχόλια: