Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ

          Για πρώτη φορά η Ιερά Κάρα του Αγίου Ραφαήλ εφθασε στό Αγιο Ορός. Την μετέφερε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, ο Σεβασμιοτατος κ. Ιάκωβος.
           Καί οπως ειπε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ο Γέροντας Εφραίμ "η έλευση της Τιμίας Κάρας στο Αγιον Ορος ειναι ιστορικό γεγονός". Συνεχίζοντας ο Καθηγούμενος κ. Εφραίμ υπογραμμισε πως "Πρώτη φορά τέθηκαν πρός προσκύνηση οι δύο Καρες μαζυ. Αυτή του Αγίου Ιωάννη και του Αγίου Ραφαήλ".
             Επειτα ο κ. Εφραιμ ζητησε απο τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης τον Σεβασμιοτατο κ. Ιάκωβο, να διηγηθεί κάποια θαύματα του Αγίου Ραφαήλ. Και ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα με τούς πρόσφυγες που ερχονται κατα χιλιάδες στο νησί του, τονίζοντας. "Ζούμε δύσκολες στιγμές και πρέπει να βρεθεί άμεση λύση, στο μεγάλο αυτο πρόβλημα"...
            Και ο Σεβασμιότατος, εχει απόλυτα δίκιο.


 
               Στήν Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου τελέστηκε την ιδια ημέρα (χθές Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015) Ιερά Αγρυπνία, στην οποία προεξηρχε ο Μητροπολιτης Χαλκίδος, ο Σεβασμιότατος κ. Χρυσόστομος.
               Συμπροσευχήθηκε και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, ο Σεβασμιοτατος κ. Ιάκωβος και  πολλοι Ιερομόναχοι απο το Περιβόλι της Παναγίας.
               Εδώ στην Ιερά Μονή στην Παναγιοσκέπαστη Μονή Βατοπαιδίου φυλάσσεται ως ενας ανεκτίμητος θησαυρός και ειναι, η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννη του  Χρυσοστόμου, που εχει άφθαρτο το δεξί του αυτί.
               Βοήθεια μας
Γιώργος Κοντονής



                    
               Τίς ιστορικές αυτές φωτογραφίες πήρα απο την θρησκευτική σελίδα Ρομφαία την οποια και ευχαριστω πολύ.
Γιώργος Κοντονής


Δεν υπάρχουν σχόλια: