Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ο ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ

            Με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια και οπως αρμόζει, σε μια απο τίς κορυφαίες ιερές μορφές της Ορθοδοξίας μας, οπως ειναι ο Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, εγιναν κι'εδω στην Νεα Μαδυτο, στην Νεα Φιλαδέλφεια, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στήν Μνημη του Αγίου Ιωάννου.
         Θα πρεπει να τονίσω, πως στον ΙΝ του Αγιου Ιωάννου του Προδρόμου στην Νεα Μάδυτο βρίσκεται η θαυματουργή Εικόνα του Αη Γιάννη του Προδρόμου, η οποία μεταφέρθηκε το 1915 απο κάποιον Μαδύτιο στην Σμύρνη καί μετα την Μικρασιατική καταστροφή η Εικόνα μεταφέρθηκε στήν Αθήνα και μετά παραδόθηκε στον Ομώνυμο ΙΝ, εδω στην Νεα Φιλαδέλφεια.
         Σε ολες τίς θρησκευτικές εκδηλώσεις προεξηρχε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας, ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ, ο οποιος στό κήρυγμα του αναφέρθηκε στό εργο καί στίς πράξεις του Αγίου Ιωάννου. Ακόμα ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε και στον Οικο Ευγηρίας ο Καλός Σαμαρείτης, ο οποιος με εντολή του κ. Γαβριήλ εχει πια ανακαινιστεί. Εγινε καινούργιος, οπως σε αλλο σχόλιο μου στο ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, τονίζω.
Χρόνια πολλά και του χρόνου.
Γιώργος Κοντονής
          Σημ. Συντ.
              Με την ευκαιρία θελω να ευχαριστήσω τόν φιλο και συνεργατη μου τον Χρηστο Αμπατζόγλου, για τίς πολύ όμορφες φωτογραφίες που τράβηξε και που εσεις τωρα βλεπετε. Χρήστο σε ευχαριστω πολύ.
ΓΑΚ





















Δεν υπάρχουν σχόλια: