Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ

                  Το ειπε και το εκανε πράξη.
                  Οχι λογια πιά... Μόνο εργα...
                         Και το δείχνει καθημερινά με ολα οσα κάνει.
                  Ετσι μέσα σε λίγους μήνες εγινε αγαπητός απο τον κόσμο. Ολοι μιλάνε με τα καλύτερα λογια. Πίνουν νερό στο όνομά του, οπως λεει και ο φιλόσοφος λαός μας.
                  Στην ενθρονιστήρια ομιλία του, ειχε θέσει ως στόχο και σκοπό να βοηθήσει με ολες του τίς δυνάμεις τους πάσχοντες και τους αδύναμους. Ειχε έρθει αλλωστε σε μιά Επαρχία οπου κυριαρχει το στοιχειο της προσφυγιάς και γνώριζε καλά τα προβληματα, αλλά και που "πονάει" το Ποίμιο του.
                  Στόχος μας, ΟΥΔΕΙΣ πεινασμένος. Ειπε χαρακτηριστικά. Και ναι. Ναι τα εχει καταφέρει. Με τίς εκατοντάδες μερίδες φαγητού που καθημερινά προσφέρουν οι Ενορίες  σε φτωχούς και ανέργους. Με τα τρόφιμα και αλλα προϊόντα που δίνει στίς πολύτεκνες και φτωχές οικογένειες. Αλλα και με πολλές αλλες πράξεις.
                  Ετσι ο κόσμος, ο λαός που δέν ξεχνά, τον αγκάλιασε και τον εβαλε βαθιά στην καρδιά του. Κατι που του το δείχνουν οπου βρεθούν...
                  Μια απο τίς πρώτες προτεραιότητες που αμεσως με την ενθρόνιση του, εβαλε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ, ηταν τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Επισκέφτηκε τα δυο Γηροκομεία της Επαρχίας του,  προκειμένου να διαπιστώσει απο πρώτο χέρι, τίς ελλείψεις τους. Και αμέσως εδωσε εντολή για την ανακαίνιση τους.
                  Οταν ανήμερα του Αη Γιαννη του Προδρόμου, μετα την Αρχιερατική Θεια Λειτουργία που εγινε στόν Ομωνυμο Ιερο Ναο στην Νέα Μαδυτο, εδω στην Νεα Φιλαδέλφεια, ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ, μας κάλεσε τον Αρχηγο του Νέος και Δημοτικό Σύμβουλο τού Δήμου Φιλαδέλφεας Χαλκιδόνας Γιώργο Αράπογλου και την αφεντιά μου (Γιώργος Κοντονής) στον ανακαινισμένο Οικο Ευγηρίας ο Καλός Σαμαρείτης, διαπιστώσαμε πόσο πολυ εχουν προς το καλύτερο αλλάξει τα πραγματα! Ολα! Ναι,ολα ειναι καινούργια. Χαίρεσαι να πηγαίνεις στον Οικο Ευγηρίας για να συνομιλήσεις με καποιον απο τους τροφίμους!..
                 Το ειπε αλλωστε και στο κηρυγμα του στον Εσπερινό, αλλα και μετα την Περιφορα των ιερών Λειψάνων και της Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Δεν ζητάω χρηματα. Θελω ομως καποιοι εθελοντικά να ερχονται εδω και να κάνουν συντροφιά στίς γιαγιάδες και στους παππούδες μας . Και ασφαλώς εχει απόλυτα δίκιο ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ. Ολοι μπορούμε, αρκει να το θελουμε... Ολοι, ναι. Ολοι ναι μπορούμε να βοηθήσουμε, αρκει να το θελουμε! Ψέματα;
                       Μια λεξη ακομα.
                Ο Σεβασμιότατος με το εργο του, δείχνει πόσο Α Ξ Ι Ο Σ  ποιμενάρχης ειναι
                Σε ευχαριστούμε Πατερα και Δέσποτα Μου κ. Γαβριηλ.
                Ετη πολλά Σεβασμιότατε.
Γιώργος Κοντονής 
                ••• Σημ. Συντ.
                      Δείτε τίς αποκλειστικές φωτογραφίες απο τήν ξενάγηση που μας εκανε στον ανακαινισμένον Οικο Ευγηρίας ο Καλός Σαμαρείτης, στον Γιώργο Αραπογλου και σε μένα, ο Μητροπολίτης Νεας Ιωνίας Φιλαδελφειας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ. Και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.
ΓΑΚ 
                 
                  









Δεν υπάρχουν σχόλια: