Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ

           Ο Ελληνικός λαός αποχαιρέτησε χθές με δάκρυα στα μάτια το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.
           Το Ιερό Λείψανο αναχώρησε για τήν Βενετία και τήν Βασιλική του Αγίου Μάρκου, επειτα από παραμονή του, εδω για 23 ημέρες!
           Λίγο πρίν τα μεσάνυκτα της Δευτέρας πρός τήν Τρίτη, ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος συνεπικουρούμενος απο τόν Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων καί Διαχριστιανικών Θεμάτων, τόν Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Σωτηριάδη, τοποθέτησαν την Ιερή λάρνακα στην ειδική θήκη μεταφοράς της. 
           Το Ιερό Λείψανο αναχώρησε με την συνοδεία του διακόνου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Τζιάν Φράνκο Φιορίν, για την Βενετία καί απο εκει για την Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Το Ιερό Λείψανο της Αγίας παρέμεινε στήν Αθήνα, στό Ομώνυμο Προάστειο της Αττικής, για 23 ημέρες. Το Ιερό Σκήνωμα, που ειχε φθάσει στήν Αθήνα στίς 10 Μαΐου και ειχε γίνει δεκτό με τιμές Αρχηγού Κράτους, ειχε να έρθει στήν Ελλάδα, σε Ορθόδοξη Εκκλησία, 1000 χρόνια!
           Εκατοντάδες πιστοί που ειχαν συγκεντρωθεί τόσο στόν ΙΝ, οσο και στούς γύρω χώρους έραναν το Ιερό Λείψανο με λουλούδια, ενω κάποιοι, πολλοί που δέν μπόρεσαν να έρθουν καί να προσκυνήσουν τήν Αγία, προσπάθησαν εστω και τήν τελευταία στιγμή, να αγγίξουν λίγο την λάρνακα. "Οι καμπάνες κτυπούσαν χαρμόσυνα, αναγγέλλοντας στήν πόλη που εχει το όνομα τής Αγίας Βαρβάρας, το γεγονός τής αποχώρησης του Ιερού Λειψάνου", μου ειπαν δακρυσμένοι ιερείς.
           Νωρίτερα, το απόγευμα, ο Επίσκοπος του Φαναρίου ο κ. Αγαθάγγελος χοροστάτησε στόν Πανηγυρικό Εσπερινό, τόν οποιο παρακολούθησε πλήθος των πιστών.
           "Η Αγία Αναχωρεί, αλλά δέν φεύγει. Η Αγία θα ταξιδέψει, αλλά δέν θα μας εγκαταλείψει. Ειναι μαζύ μας". Τόνισε ο κ. Αγαθάγγελος, μιλώντας στούς πιστούς που δακρυσμένοι ειχαν κατακλύσει τον ΙΝ της Αγίας Βαρβάρας.
           Θα πρέπει να υπογραμμίσω οτι, στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας, οπου φιλοξενήθηκε το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας, φυλάσσεται σε μόνιμη βάση μικρο τμήμα λειψάνου, το οποίο εχει δωρηθεί στήν εκκλησία της Ελλαδος καί της Αποστολικής Διακονίας, απο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.     
                Βοήθεια μας.
Γιώργος Κοντονής




Δεν υπάρχουν σχόλια: