Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΒΡΑΒΕΙΑ "Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ"

           Εκατοντάδες ηταν οι μαθητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα "Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια πού διάβηκε ο Πατρο-Κοσμάς: Η ζωή, τό εργο και το μαρτύριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού".
               Ο διαγωνισμός με μαθητές απο τήν πρωτοβάθμια και τή δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ηταν Πανελλήνιος και σημείωσε τεράστια επιτυχια. 
           ´Υστερα απο τήν ανάγνωση ολων των εργασιών δίνονται βραβεία σε πολλά παιδιά, τα οποια διαγωνίστηκαν σε ποιήματα. Σε Διηγήματα. Σε Παραμύθια. Σε Δοκίμια. Σε Μυθιστορήματα.
           Μέ τήν ευκαιρία της απονομής των βραβείων η ΙΣ, ευχαριστεί ολους οσοι συμμετείχαν στή διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού. Ειναι γεγονός πως η ανταπόκριση των μαθητών ηταν μεγάλη. Ολοι οι μαθητές εμπνευσμένοι από τήν φωτεινή καί αγιασμένη προσωπικότητα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού κατέθεσαν τό εργο τους στήν Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτισμικής Ταυτότητας. Ακόμα η Ιερά Σύνοδος ευχαριστεί τούς δασκάλους και τούς καθηγητές, οι οποιοι συνεργάστηκαν μαζύ της! 
           Τα βραβεία θα απονείμουν στούς νικητές οι Μητροπολίτες,"ο Επιχώριος Μητροπολίτης", οπως λεει και η ανακοίνωση της ΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το τιμητικό βραβείο, θα συνοδεύεται και από μια εικόνα του  Αγίου Κοσμά και τόν ειδικό τόμο απο τήν Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
           Να πούμε οτι ολοι οσοι πήραν μέρος σ'αυτόν τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, θα λάβουν "Επαινον Συμμετοχής", επειτα απο απόφαση της Ιεράς Συνόδου.
           Μια κουβέντα ακόμα.
           Μπράβο, σε ολους.
Γιώργος Κοντονής




Δεν υπάρχουν σχόλια: