Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

"Η ΚΙΒΩΤΟΣ"

            Τα παιδιά της "Κιβωτού", πήγαν στήν Αρχιεπισκοπή με ενα στόχο και ενα σκοπό. Να πουν Χρόνια Πολλά, στόν Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την εορτή του.
              Τα παιδιά, που συνόδευε ο υπεύθυνος της Οργάνωσης η "Κιβωτός του Κόσμου" ο π. Αντώνιος Παπανικολάου, εκτός απο τις ευχές τους καί τα τραγούδια τους, προσέφεραν στόν κ. Ιερώνυμο ως δώρο ενα μικρό ξύλινο καράβι, το οποίο ειχαν φτιάξει-κατασκευάσει τά ιδια τα παιδιά!
              Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, αφού ευχαρίστησε τα παιδιά, τούς ευχήθηκε καλη πρόοδο καί τούς εδωσε από "ενα μικρό σταυρουδάκι ως ευλογία".
              Υστερα, ο π. Αντώνιος ενημέρωσε τόν Αρχιεπισκοπο για τα προγράμματα της "Κιβωτού". Και ο κ. Ιερώνυμος έδειξε ιδιαίτερο για τις οικογένειες και τα παιδιά που φιλοξενούνται εκει.
              Η "Κιβωτός του Κόσμου", ειναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός (ΜΚΟ), ειδικής μέριμνας και  προστασίας μητέρας και παιδιού, που δραστηροποιειται πάνω στήν μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, δίχως μέλλον τα περισσότερα απο μονογονεϊκες οικογένειες και πολλά χωρίς γονείς.
              Η "Κιβωτός του Κόσμου", ιδρύθηκε το 1998 απο τόν π. Αντώνιο Παπανικολάου με όπλο την αγαπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τήν δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της "άλλης" Αθήνας.
              Σήμερα, οπως ειπε ο π. Αντώνιος η "Κιβωτός του Κόσμου", φιλοξενεί 400 παιδιά! Απο βρέφη εως 18 ετών! Συντηρεί ακόμα και περισσότερες απο 120 οικογένειες, οι οποιες ζουν στά σπίτια τους, αλλά εχουν ανάγκη απο στήριξη υλική και ηθική...
              Μια λεξη ακόμα.     
              Επειδη γνωρίζω τον π. Αντώνιο και εχω κανει πολλα "θεματα" για τήν "Κιβωτό" στην Τηλεόραση, λέω για αλλη μια φορα, ΜΠΡΑΒΟ!
Γιώργος Κοντονής






Δεν υπάρχουν σχόλια: