Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Α Ξ Ι Ο Σ

           Με κατάνυξη.
             Με δέος.
             Με δάκρυα.
             Με τιμές και με τήν βοήθεια του Θεού και του Αγίου Γερασίμου, εγινε χθές στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου (εδω ειναι προσωρινά η Μητρόπολη της Αθήνας) και ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, η Χειροτονία του Μητροπολίτη Κεφαλλονιάς, του Σεβασμιοτάτου κ. Γερασίμου.
             Η εκκλησία ηταν απο νωρίς το πρωΐ χθές γεμάτη απο εκατοντάδες πιστών, που ειχαν φθάσει απο το νησι. Ηταν ακόμα ιερείς, μοναχοί και μοναχές. Ολοι παρακολούθησαν την ιδιαίτερη λατρευτική εκδήλωση και μυσταγωγική Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν ολοι οι Αρχιερείς.
             Ο νέος Αρχιερέας, ο Μητροπολίτης Κεφαλλονιάς κ. Γεράσιμος με βουρκωμένα τα ματια απο τα δάκρυα μίλησε, εξομολογήθηκε πιο σωστα, τονίζοντας. 
         "Οταν πρό 26 ετών ανέβηκα σε Ιερό Ναό στόν Πειραιά ως διάκονος, δέν μπορούσα να φανταστώ οτι η χάρη τού Αγίου Πνεύματος, θα με ανύψωνε στήν υψηλότατη θέση της διακονίας. Δοξολογώ τον Θεό δια την πρόσκληση. Μιλά η καρδιά μου εξομολογητικά. 7-8 χρονών παιδί έχασα τον κόσμο οταν εμαθα πως η μάνα μου ηταν πολύ σοβαρά άρρωστη. "Να κάνεις κάθε ημέρα τήν παράκληση της Παναγίας" μου ειπαν οι καλόγριες του Αγίου. Άρχισα να κανω παρακλήσεις. Η Παναγία με άκουσε και έζησε η μάνα μου 35 ολόκληρα χρόνια"!
         Ο Αρχιεπισκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος εκανε παραίνεση στον Μητροπολίτη Κεφαλλονιάς τον Σεβασμιότατο κ. Γεράσιμο λέγοντας οτι "πρέπει να γίνεις ο καλός ποιμένας της τοπικής εκκλησίας της Κεφαλλονιάς και ως αλλος διάκονος των ανθρώπων προς τόν Θεό".
         Στο τέλος το εκκλησίασμα φωναξε ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ.
            Ναί ειναι Α Ξ Ι Ο Σ.
Γιώργος Κοντονής
             * Σημερα στον ΙΝ του Αγιου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου πραγματοποιείται η χειροτονία του νεου Μητροπολίτη Νεας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Θα ειναι παρούσα ολόκληρη η Ιερά Σύνοδος.
Γ Α Κ














Δεν υπάρχουν σχόλια: