Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ"!

Ανταπόκριση από την Βυτίνα
           Πανηγυρικά και με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα στην Βυτίνα, στόν Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, που εορτάζει, η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτιυργία, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος!
            Με τόν Μακαριότατο συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Μονεμβασιας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο  Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, ο Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και ο Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας.
            Στην Θεία Λειτουργία και στίς διάφορες εκδηλώσεις παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αρχηγοί Κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές και πολλοί άλλοι επίσημοι...
            Ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος μιλώντας αναφέρθηκε στο σημερινό Αποστολικό ανάγνωσμα τονίζοντας πως "τίποτε δεν μπορεί νά μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού"
            Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχίεπισκοπος τόνισε μεταξύ άλλων.


             Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε Αγιασμός και η τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων του Πανταζοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και στη συνέχεια έγινε η αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Γορτυνίας.
             Μιλώντας μάλιστα ο ΠτΔ μεταξύ άλλων τόνισε πως "Μεγαλουργήσαμε μόνον όταν είμαστε ενωμένοι μπροστά στίς μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις, δηλαδή μπροστά στα μεγάλα και σημαντικά..."!
Για το ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ο
Ανταποκριτής στην Βυτίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: