Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΠΡΟΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ!

Σχόλιο Γιώργος Κοντονής
                Πρός επίδοξους Δεσποτάδες!
                Τόν τελευταίο καιρό λέγονται κι'ακούγονται πολλά γύρω απο τήν...διαδοχή του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου!
                Μάλιστα στην...κούρσα της διαδοχής "μπήκαν και Μητροπολίτες, που ουτε κάν το φαντάζεται ανθρώπινος νους"!!!
                Μητροπολίτες απίθανοι!
                Μητροπολίτες που προκειμενου να πάρουν τόν θρόνο, το δεύτερο εγκόλπιο, μπορούν να δώσουν τά πάντα!
                Μητροπολίτες που οταν βρίσκονται με τον Μακαριότατο του φιλούν το χερι ζητώντας την ευχή του και στη συνέχεια τόν μαχαιρώνουν πισώπλατα!
               Μητροπολίτες που τό πάνω κάτω απο την Επαρχία τους στην Αθήνα κι'αντίστροφα, με την λιμουζίνα τους, το αεροπλάνο, το καράβι ή τον φλάϊν, τούς εχει...ζαλίσει!
               Μητροπολίτες που δείχνουν μπροστά στον Αρχιεπίσκοπο πως τόν σέβονται, ενω πισω του του σέρνουν τα...εξ'αμάξης! Λένε τόσα, οσα δέν το φαντάζεστε...
               Μητροπολίτες που περιμένουν με αγωνία την παραιτηση (;!) τού Μακαριοτάτου,  για να...βγάλουν τα κουμπούρια και τα μαχαίρια, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ!!!
               Μητροπολίτες που πιστεύουν πως εχουν τα προσόντα για να γίνουν "Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών καί Πασης Ελλάδος", προεδροι της Ιεράς Συνόδου, ενω στήν πραγματικότητα τα μόνα προσόντα που εχουν, είναι νά κάνουν δήθεν πως σέβονται ο ενας τόν αλλο Δεσπότη (αχ εκείνο το αγαπάτε αλλήλους πάει περίπατο...) καί στό τέλος να κατηγορεί ο ενας τον άλλον με δήθεν πειράγματα, στίς μεταξύ τους συζητήσεις αλλα και με άλλους, με οχι και τόσο κολακευτικά λογια!
               Και ολα αυτά για να πάρουν το αξίωμα του Αρχιεπισκόπου, αξίζουν δέν αξίζουν...
               Προσωπικά θα σταθώ δίπλα στόν Μακαριοτατο κ. Ιερώνυμο και θα αγωνιστώ, οταν εκείνος κρίνει το πότε θα φθάσει η ωρα της παράδοσης της σκυτάλης, για να εκλεγεί, ο καλύτερος, ο πιο μορφωμένος, ο ανθρώπινος, ο χαμογελαστός και νέος στην ηλικία, γιατί η Εκκλησία μας εχει ανάγκη απο νέους ανθρώπους, μέ νέες ιδέες, σκέψεις κι'απόψεις!
               Και τότε και μόνο τότε θα φωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το ΑΞΙΟΣ!
               Συμφωνείτε;
Γιώργος Κοντονής  

Δεν υπάρχουν σχόλια: