Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ

Ανταπόκριση απο την Υδρα.
Γράφει ο Στέφανος Φραντζής

             Για εμάς εδω στην Υδρα, αλλα και για όλους τούς απανταχού Υδραίους, σήμερα ξημέρωσε η μεγάλη Ημέρα. Η Λαμπρή εορτή του Θαυματουργού Νεομαρτυρος του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.
             Η Υδρα απο σήμερα "φοράει" τα γιορτινά της.
            Όλο το νησί "ζει" και "αναπνέει" για τίς Θρησκευτικές Εκδηλώσεις που ξεκίνησαν απο το πρωϊ καί θα κορυφωθούν τίς επόμενες ημέρες.
             Παντού, απο τα καΐκια και τα καράβια που βρίσκονται στο λιμάνι, τα δημόσια κτίρια, αλλα και τα σπίτια "κυριαρχεί" η εορταστική ατμόσφαιρα με σημαιοστολισμό.
             Ειναι αλήθεια "τα πάντα ολα" εχουν παρει Πανηγυρικη όψη.
             Μικροί μεγάλοι. Ολοι, μιλανε για τον Αγιο Κωνσταντίνο το Υδραίο, που ειναι απο τούς Θαυματιυργούς Νεομάρτυρες Άγίους της Εκκλησίας μας.
             Στο Ιερό Καθεδρικό Ναό, όπου και η Εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου, απο το πρωΐ πηγαίνουν οι πιστοί. Ανάβουν ενα κερί στην Χάρη του και με κατάνυξη προσκυνούν την Θαυματουργή Εικόνα και ζητούν την βοήθεια του.
             Απόψε στίς 6.30 στόν Καθεδρικό Νάο στην Μητρόπολη της Υδρας γίνεται ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στόν οποιο θα προεξάρχει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων ο κ. Αντώνιος.
             Θα προηγηθεί βεβαίως στίς 5 το απόγευμα, ο Μικρός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Πολιούχου.
             Αύριο το πρωΐ στίς 7, θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών ο Σεβασμιοτατος κ. Χρυσόστομος.
             Για τίς υπόλοιπες Θρησκευτικές Εκδηλώσεις θα σας ενημερώσουμε με αλλες ανταποκρίσεις.
            Την γενική Οργάνωση των Ιερών Πανηγυρικών Εκδηλώσεων εχει αναλάβει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος ο π. Ακίνδυνος Δάρδανος.
            Σας περιμένουμε ολες και όλους στην Υδρα.
            Χρόνια πολλά.
Στέφανος Φραντζής 





Δεν υπάρχουν σχόλια: