Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ο ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής 
                 Με μεγάλη ευλάβεια.
                 Με κατάνυξη. Και,
                 Με πίστη οι πιστοί παρακολούθησαν την με Βυζαντινό τρόπο Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που εγινε για τον Μεγαλομάρτυρα Αγιο Μηνά στον Αγιο Κοσμά, εδω στην Νέα Φιλαδέλφεια.
                 Στην με Μεγαλοπρέπεια Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Φιλαδέλφειας ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, ο οποιος στο κήρυγμα του αναφερθηκε στη δράση, στο έργο και στα φρικτά μαρτύρια που υπέστη ο Άγιος Μηνάς απο τους εχθρούς των Χριστιανών.
                 Μάλιστα ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, ο οποιος απευθύνθηκε στα παιδιά, που ειχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά (κοινώνησαν τα περισσότερα) μίλησε "για την μεγάλη τρέλα με την καλή έννοια των Χριστιανών, που αυτό ΔΕΝ  μπορούν να καταλάβουν οι αλλοι..."! Και εχει απόλυτα δίκιο ο Σεβασμιοτατος.
                 Πραγματικά οι αλλόθρησκοι ΔΕΝ μας καταλαβαίνουν όλους εμάς τους Χριστιανούς. 
                 Στό τέλος ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, βοηθούμενος απο τον Πρωτοσύγγελο  της Ιεράς Μητρόπολης τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη, τόν Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη και προϊστάμενο του ΙΝ του Αγίου Κοσμά π. Τιμόθεο Ηλιάκη και τούς άλλους ιερείς, διάβασε το απολυτικιο και ευχή για τα κόλλυβα του Αγίου που εόρταζε.
                Πρέπει ακόμα να πω, πως σε όλη την Αττική ο μόνος Ιερός Ναός αφιερωμένος στον Αγιο Μηνά που υπάρχει,  ειναι ο ευρισκόμενος στο εισογιο του Αγίου Κοσμά, εδω στη. Νέα Φιλαδέλφεια.
                Χρόνια πολλά και του χρόνου.
Γιώργος Κοντονής 












Δεν υπάρχουν σχόλια: