Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΤΙΤΟΥ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
               Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο εγινε σήμερα στον Αγιο Κοσμά τον Αιτωλό, στην μνημη του αειμνηστου Μητροπολίτου, πρώην Παραμυθιάς Τίτου Ματθαιακη.
              Στη Θεια Λειτουργία προεξηρχε ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Νεας Ιωνίας Φιλαδελφειας ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, μαζί με τόν πρώην Νεας Ιωνίας Φιλαδελφειας τον Γέροντά μας Κωνσταντίνο, ο οποιος ηταν φανερά συγκινημένος, οπως βλέπετε και στίς φωτογραφίες.
              Κατα την διάρκεια της Θειας Λειτουργίας για το εργο του Μακαριστού Ιεράρχη μίλησε ο Πανοσιολογιοτατος Αρχιμανδριτης προιστάμενος τιυ Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στόν Πράσινο Λοφο στο Ηράκλειο, ο π. Τιτος Παπαδάκης, ο οποιος αναφερθηκε στο εργο και την δραση του πρώην Παραμυθιας και μετέφερε τις δικές του εμπειρίες.
              Στό τέλος εγινε χοροστατούντων του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και του πρώην του Γέροντος Κωνσταντίνου, η επιμνημόσυνη Δέηση υπερ Αναπαύσεως της ψυχής του πρώην Παραμυθιάς Τίτου.
              Μετα το μνημόσυνο στο εκκλησίασμα δόθηκαν κόλυβα και εγινε Αγιορείτικο κέρασμα, απο τόν προϊστάμενο του ΙΝ του Αγίου Κοσμά, τον Πανοσιολογιοτατο Αρχιμανδριτη π. Τιμόθεο Ηλιακη και απο τους συνεργάτες του τον γνωστο Αγιογραφο Πανοσιολογιοτατο Αρχιμανδριτη π. Τιμόθεο Παναγιωτακόπουλο και τον καθηγητή Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Καρυάμη.
              ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ
Γιωργος Κοντονής 










Δεν υπάρχουν σχόλια: