Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΕΚΕΙ, ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΣ κ. ΓΑΒΡΙΗΛ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
              Με λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα η σεπτή μνήμη της Αγίας και ενδόξου Οριοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, στο Παρεκκλησι που φερει το όνομά της και που βρίσκεται κατω, στην εισοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου, στην Λεωφόρο Ηρακλείου, στην Νέα Ιωνία.
                    Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Μαζί του, ο Πρωτοσυγγελος της Ιεράς Μητρόπολης, ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης και πολλοί ιερείς.
                    Θα πρέπει να υπογραμμισω οτι την Παραμονή της εορτής της Αγίας, ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ τέλεσε τα Θυρανοιξια του Ιερού Παρεκκλησίου.
                    Εκατοντάδες πιστοι, γέμισαν μεσα κι'εξω στούς γύρω δρόμους τό Ιερό Παρεκκλήσιον και παρακολούθησαν με πίστη και ευλάβεια τις θείες ευχαριστίες στην Αγία Παρασκευή.
                   Ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ ευχήθηκε εγκάρδια, οπως "η Αγία Παρασκευή να ανοίξει τούς νοητούς οφθαλμούς τών Χριστιανών, ωστε να ανταποκριθούν στό κάλεσμα του Χριστού  για Σωτηρία".
                   Τόν Θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιοτατος Αρχιμανδρίτης π. Βασίλειος Παλιούρας, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου στο Ηράκλειο Αττικής.
                   Δέσποτα κ. Γαβριήλ πολλά τα ετη σας.
                   Χρόνια πολλά και του χρόνου.
Γιώργος Κοντονής 
                   Φωτογραφιες απο τόν Χρήστο Αμπατζόγλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: