Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ;

             
    
                     Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια τής παραμονής του στίς ΗΠΑ και στο πρόγραμμα των επαφών του, συναντήθηκε καί με τόν Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τόν Σεβασμιότατο κ. Δημήτριο, με τόν οποιο καί ειχε επικοδομητική συνομιλία.

                      
                   Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας, υπογράμμισε στόν κ. Δημήτριο την σημασία του ρόλου της Αρχιεπισκοπής για τήν Ομογένεια και τόνισε (ιδιαιτερα πολυ αυτο!) οτι αυτο πρέπει να συνεχιστεί".

    
                          Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος ανέπτυξε στόν Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα τήν σημασία που εχει για τούς Ομογενείς η Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η οποία καταστράφηκε απο τήν πτώση τον Σεπτέμβριο εκείνον, των Διδύμων Πύργων. 
                     Και οι δύο συμφώνησαν στην ανοικοδόμηση του ΙΝ του Αγίου Νικολάου, που οπως ειπαν ειναι ενα συμβολικό εργο, ελπίδας για εναν πιό ειρηνικό κόσμο...
                             Λίγο πρίν το τέλος της συνάντησης ο Πρωθυπουργος συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο για το φιλανθρωπικό του εργο. Μάλιστα τόνισε ιδιαιτερα πολύ, τήν πρωτοβουλία του κ. Δημητρίου για τήν στήριξη της Χώρας μας, κατά τήν περίοδο της κρίσης.
                    Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός στό τέλος συμφώνησαν οτι, οι σχέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και τής Αρχιεπισκοπής Αμερικής, πρέπει να συνεχιστούν σε πιο στενή και πιο εγκάρδια βάση...
                            Μακάρι...
                    Στά αγγλικά; Αν μίλησε ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας με τον Αρχιεπισκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, εννοείτε; Ε; 
                    Χμ! Λέτε;
Γιώργος Κοντονής


Δεν υπάρχουν σχόλια: