Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

"ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ..."!

                 "Η Ελλάδα, εχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, 
                    αλλά με σύνεση και εργατικότητα  τίς ξεπέρασε..."!
              Δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, ο Μακαριοτατος κ. Ιερώνυμος κατα την περιοδεία του, στήν Θράκη μας.

      
                 Ο Μακαριοτατος επισκέφτηκε τήν έδρα της Μητροπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, οπου κι'εγινε δεκτός απο τίς πολιτειακές και πολιτικές αρχές, απο τοπικούς παράγοντες, απο τόν κλήρο και απο τόν λαο.
                 Και ηταν ξεχωριστή η επίσκεψη (ανεπίσημη, οπως ο ίδιος ειπε...) του Αρχιεπισκόπου στην Θράκη, ιδιαίτερα τούτη τήν εποχή  που εκεί πανω "παίχτηκαν" πολιτικά παιχνίδια!..

                    
                   Μετά τήν δοξολογία, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων καλωσόρισε τόν κ. Ιερώνυμο, λέγοντας οτι ηρθε, "σ'εναν τόπο ιδιαιτέρως ευλογημένο με φυσικό κάλλος και πνευματικότητα, οπου υπάρχει αρμονική συμβίωση προσώπων, που αποτελούν παράδειγμα πρός μίμηση και στούς οποίους απηχούν τα λογια του Κυρίου 'αγαπάτε αλλήλους'..."!

     
                   Επειτα, ο Αρχιεπίσκοπος, ο Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε γιά τήν υποδοχή και επεσήμανε πως, "η ανεπίσημη αυτή επίσκεψη αποτελεί μία εσωτερική επιθυμία να βρεθεί στήν ακρωρεια της Πατριδας και να διαπιστώσει ιδιοις ομμασι το εγνωσμένο επιτελούμενο πολυποίκιλο εργο της τοπικής Εκκλησίας"! 
                     Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στίς κρίσεις που περνάει η χώρα μας τουτη την εποχή καί ειπε. "Η Ελλάδα ειχε πολλές δυσκολίες, αλλά με σύνεση και εργατικότητα ξεπέρασε τα προβλήματα..."!

    
                     Ο Μακαριοτατος μίλησε ακόμα και για το μεταναστευτικό ζήτημα καί για τίς προσπάθειες τής Εκκλησίας.
                     Καί αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με δηλώσεις του στούς δημοσιογράφους, επεσήμανε πώς, "η Εκκλησία συμπαρίσταται στούς μετανάστες"! Χαρακτήρισε μάλιστα συγκινητική τήν στήριξη και τήν βοήθεια τών απλών ανθρώπων στο εργο τής Εκκλησίας μας.
     
    
                         Μετά ο Μακαριοτατος συναντήθηκε με τούς τρείς εκλεγέντες βουλευτές Ροδόπης (και οι 3 ειναι Μουσουλμάνοι...) οι οποιοι καί ενημέρωσαν τον Αρχιεπισκοπο για το Αναπτυξιακό εργο-προφιλ της Θράκης! Και του ειπαν ποια βήματα πρεπει να γίνουν προκειμενου η Θράκη να ανέβη στίς πρώτες θέσεις των Ελληνικών Περιφερειών...

     
                       Ο κ. Ιερώνυμος, που άκουσε με προσοχή ολα οσα τού ειπαν οι τρείς βουλευτές, υπογράμμισε το μόνιμο ενδιαφέρον του για την Θράκη. Εξέφρασε μάλιστα τήν ευαρέσκεια του για το κλίμα ειρηνικής συνύπαρξης μεταξυ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη...

    
                       Το θέμα αυτο, την συνύπαρξη δηλαδή, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, χαρακτήρισε ως, "υπόδειγμα λειτουργίας πολυπολιτισμικής Κοινωνίας"!..
                          Κι'εχει δίκιο ο Μακαριότατος, που αυτη την πραγματικά, οπως ειχα σχολιάσει πρίν λιγες ημέρες και τον προετρεπα για μια περιοδεία στην Θράκη μας, κρίσιμη στιγμή, ο Χριστιανισμός στήν περιοχή χρειάζεται στήριξη. Κι'αυτό εκανε η Εκκλησία μας, με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.
                       ΑΞΙΟΣ.
Γιώργος Κοντονής

Δεν υπάρχουν σχόλια: