Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

              Με Λαμπρότητα.
              Με Μεγαλοπρέπεια. Και
              Με Βυζαντινή Θρησκευτική Ευλάβεια, εγιναν οι Διήμερες Θρησκευτικές  Εκδηλώσεις στήν Μνήμη της Αγίας Μαρίνας, εδώ στην Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσία πλήθους πιστών.
              Την Παραμονή εψάλλη ο Μέγας Εσπερινός και εγινε Αρτοκλασία.
              Ανήμερα (χθές) το πρωί ειχαμε την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεια Λειτουργία, που εγινε χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νεας Ιωνίας Φιλαδελφειας κ. Γαβριήλ, ο οποιος κήρυξε και τόν θείο λογο.
              Τό απόγευμα πραγματοποιηθηκε ο Εσπερινός καί εγινε η Λιτάνευση, η Περιφορά των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της θαυματουργού Αγίας Μαρίνας. Η Ιερή Εικόνα της Αγίας Μαρίνας, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ, δεκάδων Ιερέων σχεδόν απ'ολες τις Ενορίες της Μητρόπολης και εκατοντάδων πιστών, πέρασε απο τα στενά δρομάκια της  προσφυγικής Συνοικίας της Νέας Φιλαδέλφειας και επέστρεψε στον Ιερο Ναο.
              Μιλώντας λίγο πρίν τό "Δι ευχών" ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφειας, ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριηλ, αφου μίλησε για  το εργο και τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας, αναφέρθηκε στη σημερινή εποχή, τονίζοντας πως, "με τήν βοήθεια του Μεγαλου Θεού και της Αγίας Μαρίνας, οι φωτιές που καίνε τήν Ελλάδα θα σβήσουν. Η Αγια Μαρίνα θα βοηθήσει να σταματήσει το κακό" και ευχήθηκε σε ολους χρονια πολλά, υγεία λέγοντας "...και του χρόνου να ειμαστε και παλι ολοι εδω".
          Χρόνια πολλά
Γιώργος Κοντονής


























Δεν υπάρχουν σχόλια: