Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

             Μέσα σε Πανηγυρικό Κλίμα και με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Οσιου Νικοδήμου του Αγιορείτου.
             Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έγιναν στην Ιερά Μητροπολη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, στον προσφάτως εγκαινιασμένο και περικαλλέστατο Ιερό Ναό του Οσιου Νικοδήμου και των Οσιων "εν Αγιω Ορει διαλαμψάντων κολλυβαδων πατέρων "!
             Την παραμονή της εορτής, έγινε ο Μέγας Εσπερινος μετ Αρτοκλασιας κατά την διάρκεια του οποίου τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Ιεροκηρυκας της Μητροπολης και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, ο Πανασιολογιοτατος Αρχιμανδριτης π. Νικόδημος Σκρεττας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο πνευματικό και συγγραφικό έργο του Οσιου Νικοδήμου.
              Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έκλεισαν-κορυφωθηκαν πιο σωστά με την Αρχιερατικη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε προεξαρχοντος του Θεοφιλεστατου Επισκόπου Θερμων κ. Δημητρίου.
              Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλεστατος αφού μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωννου, ανέπτυξε τον θείο λόγο του Θεού και την σημασία του εορτασμού.
              Μόλις τελείωσε η Θεία Ευχαριστια, διαβάστηκαν τα κόλλυβα του τιμωμενου Αγίου. Στους πιστούς προσφέρθηκε παραδοσιακό κέρασμα.
Χρόνια πολλά.
Γιώργος Κοντονής



Δεν υπάρχουν σχόλια: