Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ

            Συνεχίζοντας σήμερα (δεύτερο μέρος) το οδοιπορικό μας στό νησί της Μεγαλόχαρης στήν Τήνο, τής ωραίας εκδρομής που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, με επικεφαλής, τον σε ολους μας αγαπητό, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, θα αναφέρω, ή πιο σωστά θα προσπαθήσω να αναφερθώ σε  ολα οσα εγιναν.
             Στην Ιερά Μονή της Αγίας Πελαγίας, που οι εκδρομείς πήγαν αμεσως  μετα την καθόδου τους, την αποβιβασή τους απο το πλοίο, η Γερόντισσα Ιουλιανή αναφερόμενη στον Σεβασμιότατο κ. Γαβριήλ του ειπε οτι "η φήμη σας εχει φθάσει παντου και απο πολυ νωρίς".
         Στα μεστά λόγια της Γερόντισσας απαντησε συγκινημένος ο Μητροπολίτης Νέας  Ιωνίας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ τονίζοντας ιδιαιτερα πολυ το σπουδαίο εργο που κάνουν οι μοναχές. Προσέφερε μάλιστα στην Γερόντισσα τήν Εικόνα του Αγιου Γεωργίου του Νεαπολίτη, ο οποίος ειναι ο Προστάτης Αγιος της Ιεράς Μητρόπολης.
             Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό και στήν αρτοκλασία.
             Τήν επόμενη ημέρα εγινε  Θεία Λειτουργία στην οποία ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε.
             Η υποδοχή απο τόν προϊστάμενο του Ιερού Ναου της Παναγίας, τόν π. Γεώργιο Φανερό, από τούς Αρχιμανδρίτες καί τούς Ιερείς, ηταν φανταστική, εντυπωσιακή. Μάλιστα ο Αρχιμανδρίτης που ειχε αναλάβει τήν ξενάγηση των 260 εκδρομέων, καλωσόρισε τον Σεβασμιότατο κ. Γαβριήλ, ο οποιος απαντησε λέγοντας οτι εχει σχέσεις με το νησι της Μεγαλόχαρης την Τήνο. Και συγκινημένος ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στό όνομά του, στό Γαβριήλ, που σημαίνει το προάγγελμα της μεγάλης στιγμής, πού ανήγγειλαν στην Παναγία Μας, τον ερχομό του Κυρίου Ιησού Χριστού.
            Ολοι οι εκδρομείς ζητουν το προσκύνημα στήν Τήνο, να καθιερωθεί.
            Και να γίνεται απο τήν Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, καθε χρόνο.
            Κάτι που πιστευω, πως ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ, θα αποδεχθεί.
Γιώργος Κοντονής
            Σημ. Συντ.
        Θέλω να ευχαριστήσω για αλλη μια φορά τούς καλους φίλους της σελιδας μας ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, τήν Χριστινα Μπακή και τόν Ιερόθεο Δέσκο, για το "ρεπορταζ" και τίς όμορφες φωτογραφίες τους.
Γιώργος Κοντονής













Δεν υπάρχουν σχόλια: