Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Α Ξ Ι Ο Σ

           Η συγκίνηση ειναι μεγάλη οταν ενας νέος ανθρωπος παντρεμένος γίνεται κληρικός και μάλιστα με τήν αμέριστη συμπαράσταση και προτροπή της ίδιας της συζύγου του, μιας νέας και όμορφης γυναίκας.
           Μια τέτοια συγκίνηση μας κατέλαβε ολους σήμερα στόν Ιερό Ναό τής Αγίας Αναστασίας στον Περισσό, οπου παραβρεθήκατε μάρτυρες, μιάς τέτοιας χειροτονίας. 
           Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας και καλός αδελφικός μου φίλος, ο κ. Γαβριήλ, χειροτόνησε ενα νέον άνθρωπο παντρεμένο σε Διάκονο, φωνάζοντας ΑΞΙΟΣ. Κατι που ολοι το επανέλαβαν με συγκίνηση και χαρά.
           Ο Διάκονος π. Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, που ειναι γιός κληρικού του καλού φίλου του π. Ανδρέα Κωστόπουλου, (χειροτονήθηκε πρίν απο πολλά χρόνια στό νησί μου τήν Ζάκυνθο), στήν ομιλία του ευχαρίστησε ολους εκείνους που τόν προέτρεψαν να γινει ιερέας, τόν πατέρα του, που με δάκρυα στα μάτια φίλησε τόν γιό του, καθώς και το Σεβασμιότατο κ. Γαβριήλ που τον δέχθηκε στούς κόλπους της εκκλησίας.
           Απο την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ εδωσε πατρικές συμβουλές στόν νεο κληρικό και τόν κάλεσε να γονατισει μπροστα στήν Αγία Τράπεζα.
           Μαζυ με την φωνή του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ, των δεκάδων άλλων κληρικών και τών πιστών που ειχαν κατακλύσει τον ΙΝ της Αγίας Αναστασίας στον Περισσό, ενώνουμε και τήν δική μας φωνη, φωνάζοντας Α Ξ Ι Ο Σ !
           Α Ξ Ι Ο Σ
Γιώργος Κοντονής 











Δεν υπάρχουν σχόλια: