Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ

            Με θέμα την εκλογή δύο νέων Μητροπολιτών, συνήλθε χθές σε έκτακτη Συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλάδος.
           Επειτα απο τήν Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργησάντος του νεότερου τη ταξει Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Γρβενών κ. Δαυίδ, οι Αρχιερείς μπήκαν στήν μεγάλη αίθουσα των Συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου. Κα αμέσως μετα τήν προσευχή, διαβάστηκε ο κατάλογος των Ιεραρχών, για να διαπιστωθεί πόσοι απουσίαζαν. Σύμφωνα με τον κατάλογο απουσίαζαν δικαιολογημένα 4 Μητροπολίτες!
           Στήν προσφώνηση του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μίλησε για τις δύο θέσεις που ειναι κενές καί ως πρόεδρος της Συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, ειπε οτι πρέπει να πληρωθούν.
           Ετσι και υστερα απο τα διαδικαστικά και μετά τήν αντιφώνηση του Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, εγιναν οι Επιτροπές, οπως και η Επιτροπή Τύπου. Έπειτα ξεκίνησε η διαδικασία της πλήρωσης της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας και ψήφισαν 76 Μητροπολίτες. Οι υποψηφιότητες ηταν τρείς. Έλαβον.
• 1- Αρχιμανδρίτης  Γεράσιμος Φωκάς          71 ψήφους.
• 2- Αρχιμανδρίτης  Καλλινικος Γεωργάτος   26 ψήφους.  Και
• 3- Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης 25 ψήφους.
          Υστερα απ αυτα τα αποτελέσματα εγινε δευτερη ψηφοφορία και ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς πήρε 69 ψήφους επι των 76 και εξελέγη Μητροπολίτης Κεφαλλονιάς.
          Ακολούθως πραγματοποίηθηκε η διαδικασία της πλήρωσης της Ιεράς Μητρόπολης Κρήνης και Καλαμαριας. Οι υποψηφιότητες ηταν τρείς. Ψήφισαν 76 και οι υποψήφιοι έλαβον.
* 1- Αρχιμανδριλτη Ιουστίνος  Μπαρδάκος    53 ψήφους.
* 2- Αρχιμανδρίτης Στέφανος  Τόλιος            37 ψήφους.   Και
* 3- Αρχιμανδρίτης Γρηγόρης Κωνσταντίνου 22 ψήφους.
          Στην δεύτερη ψηφοφορία ο Πανοσιολογάτατος Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκος έλαβε 53 ψήφους απο της 76 και εγινε οι νέος Μητροπολίτης Κρήνης και Καλαμαριάς.
          Μετά απ'ολα αυτα οι δύο εψηφισμενοι Μητροπολίτες εδωσαν το μικρό Μηπνυμα και το Μεγάλο Μήνυμα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, χοροστατούντος τού Μακαριοτάτου κ. Ιερωνύμου.
          Η χειροτονία θα γινει του κ. Γερασίμου την ερχόμενη Κυριακή και του κ. Ιουστίνος την Δευτέρα του Αγίου Πνευματος. Και οι δύο θα γίνουν στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αρεοπαγίτου της Αθήνας.
          Άξιοι
Γιώργος Κοντονής 







Δεν υπάρχουν σχόλια: