Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΘΗΡΑΝΟΙΞΙΑ

Παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στην Καλογρέζα.
• Με κατάνυξη και μεγάλη συγκίνηση.
• "Μεγάλη η σημασία ενος νεου ιερού ναού".

           "Εχει μεγαλη σημασια αυτο, στην λειτουργία και την πνευματική ζωή
                της Εκκλησίας. Δηλαδη, η καθιέρωση ενός νέου Θυσισστηρίου".
            Ηταν τά λόγια που χρησιμοποίησε στο κήρυγμα του, κατα την διάρκεια των εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, που εγιναν στην Ζωοδόχο Πηγή στήν περιοχή της Καλογρέζας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.
         Το απόγευμα του Σαββάτου ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, στον Πανηγυρικό Εσπερινό "προσκόμισε τα ιερά λείψανα Μαρτύρων Αγίων, τα οποία τοποθετήθηκαν στήν Αγία Τράπεζα". 
         Το πρωΐ της Κυριακής ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στήν ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων του Ιερού Ναού και βεβαίως της "καθιέρωσης της Αγίας Τραπέζης, στήν οποία και τέλεσε την πρώτη θεία λειτιυργία", με κατάνυξη και μεγάλη συγκίνηση.
         Στο κήρυγμα του ο κ. Γαβριήλ, αναφέρθηκε στήν ιστορία της ακολουθίας των εγκαινίων. Επισης τόνισε ιδιαιτερα πολύ "τις συνήθειες των πρώτων Χριστιανών να τελούν το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, επάνω στούς τάφους των Μαρτύρων".
         Σε ολο τον κόσμο που έσπευσε να προσκυνήσει και να εκκλησιαστεί στον νεο Ιερο Ναό της Αγίας Βαρβάρας, τα Θηρανοιξια του οποίου ειχαν γίνει πρίν λίγο, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας ο κ. Γαβριήλ, εδωσε ενα μικρο κομματι ύφασμα και ενα μικρο μπουκαλάκι με άρωμα.
         ΑΞΙΟΣ.
Γιώργος Κοντονής
















Δεν υπάρχουν σχόλια: