Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
     Πανηγυρικά και με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και στο Εκκλησάκι μέσα στο Άλσος εδώ στην Νέα Φιλαδέλφεια η μνήμη του Αγίου Παρθενίου του θαυματουργού. Του Αγίου που είναι ο προστάτης των καρκινοπαθών.
     Ο ΙΝ το περίκαλο Εκκλησάκι μας ήταν γεμάτο με πιστούς μέσα κι’εξω που παρά το κρύο ήρθαν να ζητήσουν την Χάρη του Αγίου Παρθενίου.
     Η Θεία Λειτουργία έγινε ιερουργούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Νέας Φιλαδέφειας και Χαλκιδονας του Πανισιολογιότατου Αρχιμανδρίτη του π. Χρύσανθου Καρατζαφέρη. Συλλειτουργοί ο π. Εμμανουήλ Ματθαιάκης, ο π. Χρήστος Αμπατζόγλου και ο οικοδεσπότης ο π. Χρήστος Δηνητρόπουλος.
     Όπως θα δείτε στο κήρυγμα του ο π. Χρύσανθος μίλησε για τον θαυματουργό Άγιο Παρθενόνιο και για τον Κύριο Μας, τον Ιησού Χριστό.
     Στο τέλος διαβάστηκαν τα κόλυβα και οι ευχές για τον Άγιο.
     Και το απόγευμα έγινε από τον π. Χρήστο Δηνητρόπουλο η Παράκληση στον Άγιο Παρθένιο.






           Την παραμονή και στον Μεγάλο Εσπερινό έψαλλε ο Αρχοντας Πρωτοψάλτης, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Ψαλτικής, ο καλός μου φίλος  Γρηγόρης Νταραβάνογλου.



                
                       Δείτε τώρα ιστορικά video από το Κανάλι μας στο youtube.com/user/gr από παλαιότερους εορτασμούς στο Εκκλησάκι μας εδώ στο Άλσος 











Δεν υπάρχουν σχόλια: