Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Συνεχίζονται οι συνέργειες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για την ανάπτυξη και την προώθηση των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας



Στο πλαίσιο των δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για την ανάδειξη και την προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότητας των Ιερών Μονών της Πιερίας και τη προσέλκυση και ανάπτυξη των ταξιδίων προσκυνηματικού ενδιαφέροντος, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, επίσκεψη του κ.  Alexei  Petritsko,  διευθυντή του Ορθόδοξου Προσκυνηματικού Κέντρου «SOLUN» του γνωστού τουριστικού ομίλου ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ.
           Ο κ.  Petritsko ξεναγήθηκε στα σημεία εκείνα, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν προσκυνηματικούς, σταθμούς δυνητικών επισκεπτών από τη Ρωσία και τις χώρες τις πρώην Σοβιετικής Ένωσης και συγκεκριμένα επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού,   την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Μακρυράχης στην Παλαιόστανη,  την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού, τον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης καθώς και το λιμάνι απόπλου του Αποστόλου Παύλου κατά τη β΄ ιεραποστολική περιοδεία, την αρχαία Πύδνα.
          Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος τόνισε στον κ.  Petritsko ότι η Πιερία είναι ένας εξαιρετικός - μοναδικός  προσκυνηματικός προορισμός  τον οποίο η Ιερά Μητρόπολη προσπαθεί να προβάλλει και να αναδείξει περαιτέρω, πάντα σε αγαστή και γόνιμη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους τουριστικούς φορείς.  

«Τα ταξίδια με θρησκευτική νοηματοδότηση μπορούν να αποτελέσουν μια πλούσια εμπειρία για τους Ρώσους επισκέπτες που να θεμελιώνεται στις πνευματικές ανάγκες των προσκυνητών και το λατρευτικό τους στόχο και ταυτόχρονα να περιέχουν εκπαιδευτικές περιηγήσεις και επισκέψεις σε χώρους που συνδέονται με την πλούσια ιστορία της Πιερίας, την αρχαιολογικό της πλούτο, τις Τέχνες, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και τον Πιερικό πολιτισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.
          Από την πλευρά του, ο κ. Alexei  Petritsko συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο για τις  σημαντικές δράσεις που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους στον τομέα του προσκυνηματικού τουρισμού και στις συνεργασίες της με ομόδοξα έθνη. Κλείνοντας, ανέφερε  ότι «η Πιερία πρέπει να αξιοποιήσει τη γεωγραφική της θέση, ενισχύοντας τις παραμέτρους που ευνοούν την αειφόρο ανάπτυξη του προσκυνηµατικού τουρισµού, και για τούτο θα δουλέψουμε συστηματικά όλοι από κοινού και άοκνα».
          Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπόρις Μουζενίδη τιμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, κατά την πρόσφατη πανήγυρη της Πολιούχου της Αγίας Αικατερίνης,  για την προώθηση στη ρωσική τουριστική αγορά των προσκυνηματικών περιηγήσεων της Πιερίας και την προβολή του Χριστιανικού πολιτισμού και της Ορθόδοξης παράδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: