Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

O Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στη Σερβία

Στις εργασίες της 15ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) που πραγματοποιήθηκε από τις 31 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου 2018 στο Novi Sad της Σερβίας συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ως επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.



Η Γενική Συνέλευση που αποτελεί το ανώτατο διοικητικό όργανο της Διάσκεψης των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις, καθορίζοντας τις μελλοντικές κατευθυντήριες γραμμές των εργασιών της ΚΕΚ, φιλοξενήθηκε από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και τις προτεσταντικές εκκλησίες στη Σερβία και είχε ως τίτλο: «καί ἔσεσθε μοι μάρτυρες» (Πρ. 1,8) (You shall be my witnesses).
 Κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης αποτέλεσε το μέλλον της Ευρώπης, το οποίο θα συμβάλει τόσο στον ευρύτερο καθορισμό των πολιτικών στόχων του Συμβουλίου, όσο και στο έργο της οργάνωσής του για την επόμενη πενταετία. Επίσης, υπήρξε ευρεία αναφορά στις έννοιες της δικαιοσύνης, της μαρτυρίας και της φιλοξενίας από άποψη χριστιανική και ευρωπαϊκή, ενώ σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν στην κοινή χάραξη αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος και στην διατήρηση του θεσμού της χριστιανικής οικογένειας.
Στην αντιπροσωπία της Εκκλησία της Ελλάδος συμμετείχαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, ο Ιεροδιάκονος π. Ιάκωβος Ανδριόπουλος και οι καθηγήτριες κ. Μαρίνα Κολοβοπούλου και              κ. Βασιλική Σταθοκώστα, ενώ μέλος του Δ.Σ. εξελέγη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης.
Την Κυριακή 3 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (Π.Η.), ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στο Διορθόδοξο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νόβι Σάντ, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, με τη συμμετοχή του οικείου Ποιμενάρχου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπάτσκας κ. Ειρηναίου.
Το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC) είναι μία Ένωση που συγκεντρώνει αδελφικά 116 εκκλησίες: Ορθοδόξους, Προτεστάντες, Αγγλικανούς και Παλαιοκαθολικούς από όλη την Ευρώπη και περισσότερα από 40 εθνικά Συμβούλια Εκκλησιών και οργανώσεων Εταίρων με τις  οι Ορθόδοξες Εκκλησίες να αποτελούν το 25% του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

1 σχόλιο:

nikkolayebba είπε...

It’s laborious to seek out educated individuals on this matter, but you sound like you understand what you’re talking about! Thanks online casino