Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Εσπερινός Αγίου Ιερωνύμου στη Μητρόπολη Αθηνών - Ονομαστήρια Αρχιεπισκόπου




Στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών χοροστάτησε σήμερα το απόγευμα στον Μεγάλο εσπερινό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιερωνύμου.
Παρέστησαν περισσότεροι από πενήντα Αρχιερείς από την Εκκλησία της Ελλάδος και το εξωτερικό, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Βουλευτές, Πολιτευτές, Διευθυντές των υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, κληρικοί και λαϊκοί.
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «η Εκκλησία μέσα στην πλούσια σοφία της έχει ορίσει κάθε ημέρα του εκκλησιαστικού έτους να είναι αφιερωμένη σε έναν ή περισσότερους Αγίους. Καθένας από εμάς έχει τον δικό του άγιο τον οποίο τιμά ιδιαίτερα. Σήμερα εορτάζουμε την μνήμη του Αγίου Ιερωνύμου και εγώ έχω αυτόν τον άγιο προστάτη.
Ποιος είναι ο λόγος όμως για τον οποίο η πλούσια εμπειρία της Εκκλησίας όρισε με αυτό τον τρόπο να εορτάζουμε; Πρώτος λόγος είναι για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες προς την Εκκλησία γενικότερα και ιδιαίτερα προς τον εορτάζοντα άγιο για ό,τι προσέφερε στον λαό με τον τρόπο της ζωής του, με το τέλος του, με την διδασκαλία του, για να τον ευχαριστήσουμε και δεύτερον να προσπαθήσουμε να ψηλαφίσουμε τη ζωή του και μέσα από αυτό το ψηλάφισμα να πάρουμε μηνύματα τα οποία θα μπορούν να μας βοηθήσουν στην πορεία της ζωής μας. Ήρθαμε, λοιπόν, απόψε σε αυτόν τον αγιασμένο και ιστορικό ναό για να τιμήσουμε τον άγιο Ιερώνυμο. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω όλους και να ευχηθείτε -μιας και φέρω το όνομά του- να θυμάμαι κάθε μέρα τη ζωή του Αγίου Ιερωνύμου και να προσπαθώ να αντιγράφω και να μιμούμαι τις δικές του προσπάθειες».
Νωρίτερα τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφτηκε στην Αρχιεπισκοπή ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος για να του ευχηθεί για την ονομαστική του εορτή.


 Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: