Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΡΛΙΩΤΙΣΣΑ

Σχολιάζει και Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
                Πανηγυρικά πραγματοποιήθηκε ο Μεθεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός και η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας τού Αγίου Κυπριανού στο Νέο Ηράκλειο.
                Στόν Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ καί πηραν μέρος ιερείς απο την Μητρόπολη.
                Μετά την λιτανεία ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ αφού ευχαριστησε θερμά ολους οσοι παρακολούθησαν τίς εορταστικές εκδηλώσεις που εγιναν στή σεπτή μνήμη τού Αγίου και ενδόξου ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Αγίας παρθενομάρτυρος Ιουστίνης, αναφερθηκε στόν Αγιο Κυπριανό και στη δραση του.
                Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν το Ιερό Παρεκκλησι τού Αναστασιαδείου Ιδρύματος στό Νέο Ηράκλειο και με ευλάβεια προσκύνησαν την θαυματουργή Εικόνα καί τα ιερά λείψανα του Αγίου Κυπριανού.
                Σεβασμιοτατε κ. Γαβριήλ ετη πολλά
                Και του χρόνου.
Γιωργος Κοντονής 





                         Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΡΛΙΩΤΙΣΣΑ

               Πανηγυρικές ηταν οι εκδηλώσεις που εγιναν στήν μνημη της Μητερας Μας Παναγίας της Βουρλιώτισσας, που έγιναν το τριήμερο 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου στόν Καθεδρικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοόκου, στην Παναγίτσα εδω στήν Νέα Φιλαδέλφεια. Εκδηλώσεις που παρακολούθησαν χιλιάδες πιστοί, οι οποιοι εσπευσαν να προσκυνήσουν την θαυματουργό Εικονα της Βουρλιώτισσας, που ειναι και η Προστατιδα της Νέας Φιλαδελφειας.
                Ανήμερα της εορτής πραγματοποιηθηκε η με Βυζαντινό τρόπο και με Μεγαλοπρέπεια Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
                Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Υδρας ο Σεβασμιοτατος κ. Εφραίμ.
                Καί συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παροναξίας ο Σεβασμιότατος κ. Καλλίνικος.
                Τόν Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος κ. Εφραίμ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για τήν τιμητική πρόσκληση τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, αναφερθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και συγκεκριμένα στα λόγια του Κυρίου Μας "αγαπάτε τούς εχθρους ημών", που οπως είπε "σηματοδοτούν την απαρχή μιάς νέας εποχής, αλλά κι'ενός ανατρεπτικού τρόπου ζωής για ολη την ανθρωπότητα"!
               "Η αγάπη προς τούς εχθρους μας ειναι ο δρόμος απο τόν οποιο φανερώνεται η αγάπη του Θεού σε ολους μας..."!
                Τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Εφραιμ και παρότρυνε ολους "να αγαπάμε με τόν τρόπο που αγαπά ο Θεός"!
                Στό τελος και λιγο πρίν την περιφορά-λιτανεία της Θαυματουργής Εικόνας της Βουρλιώτισσας τελεστηκε Μνημόσυνο υπερ αναπαυσεως της ψυχής των εν τη Μικρασιατική καταστροφή αναιρεθέντων Βουρλιωτών, πατέρων κι'αδελφών ημων...
                Τό γενικό πρόσταγμα των εορταστικών εκδηλωσεων ειχε ο Πανοσιολογιοτατος Αρχιμανδριτης και προιστάμενος του Καθεδρικού Ιερου Ναου της Κοίμησης της Θεοτόκου, εδω στην Νέα  Φιλαδέλφεια, ο π. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης.
Γιώργος Κοντονής 














Δεν υπάρχουν σχόλια: