Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Α Ξ Ι Ο Σ !

Γιώργος Κοντονής 
               Σήμερα ο νέος Μητροπολίτης Αρτης ο Σεβασμιοτατος κ. Καλλίνικος με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τόν τόπο που γεννήθηκε το Άργος, τόν τόπο που μεγάλωσε και φυσικά ανδρώθηκε.
               Απο νωρίς σήμερα ο Ιερός Ναός του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους, ηταν κατάμεστος, μέσα κι'εξω, απο εκατοντάδες πιστούς που εφθασαν εδώ για να αποχαιρετήσουν ενα δικό τους ανθρωπο, οπως ειναι ο Σεβασμιοτατος Άρτας κ. Καλλίνικος.
                 Στην ομιλια του μάλιστα ο νέος Μητροπολίτης Αρτης ο Σεβασμιοτατος κ. Καλλίνικος με δάκρυα στα μάτια αναφερθηκε με μεγάλη αγάπη και πιστη στόν αείμνηστο Μητροπολίτη Αργολίδος Χρυσόστομο Δεληγιαννόπουλο, στόν οποιο "γαλουχήθηκα χριστιανικά απο μικρό παιδί..." ειπε !
                Μίλησε ακομα και για τόν αείμνηστο Μητροπολίτη Αργολίδος Ιάκωβο Παχή, ο οποιος "με ανέθρεψε πνευματικά και με οδήγησε στο ανώτερο Εκκλησιαστικο Αξίωμα αυτο του Επισκόπου..." τόνισε!
                Ακόμα ο κ. Καλλίνικος ειπε απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Αργολίδος Σεβασμιοτατο κ. Νεκταριο "...απο καρδιάς σας ευχαριστω"! 
                Ο κ. Νεκτάριος απο την πλευρά του στην ομιλία του ευχήθηκε στον κ. Καλλίνικο "να Ποιμάνεις άξια την Μητρόπολη σου. Θα ειμαι κοντά σου, σε οτι κι'αν χρειαστείς..."!
                 Μετα τίς ομιλίες ο Σεβασμιοτατος Αργολίδος κ. Νεκτάριος του προσέφερε ως δώρο ενα εγκόλπιο. 
                 Εγκόλπιο δώρισε στο νέο Μητροπολίτη Αρτας Σεβασμιοτατο κ. Καλλινικο και ο προιστάμενος του ΙΝ του Αγίου Πέτρου ο π. Γεώργιος Σέλλης.
                 Οι πιστοί  δέν ηταν λιγες οι φορές που φώναξαν Α  Ξ  Ι  Ο  Σ !
Γιώργος Κοντονής 





Δεν υπάρχουν σχόλια: