Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
               Σημερα ειναι μια Μεγάλη εορτή για την Χριστιανοσύνη.
               Ειναι η Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.
               Ναι, ειναι σήμερα μια Θεομητορική Εορτή, κατά την οποία η Χριστιανική Εκκλησία Τιμά, οπως κάθε χρόνο τετοια ημερα (08 Σεπτεμβρίου) "το γενέθλιο της Υπεραγίας Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου".
               Ειναι μια ιδιαιτερη εορτή για εμάς τούς ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.
               Με εμπιστοσύνη και Ελπίδα τότε, ο Ιωακείμ και η Αννα ικέτευαν προσευχόμενοι τον Θεό να τούς χαρίσει ενα παιδί, να το εχουν γλυκειά παρηγοριά στα γεράμματά τους.
               Και αυτή τήν Ελπίδα τους ο Παντοδύναμος Θεός την εκανε πραγματικότητα.
               Ολες οι εκκλησίες, αλλά ιδιαιτερα εκείνες που ειναι στο ονομα της Γέννησης της Θεοτόκου, λειτούργησαν σήμερα και οι πιστοί με κατάνυξη έτρεξαν να ανάψουν ενα κερί, να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα της Μητέρας Μας Παναγίας και να ζητήσουν την Χαρη Της, την Βοήθεια Της.
               Η μεγαλη εκπληκτική Εικόνα τοιχογραφία που βλεπετε και που παρουσιαζει την Γέννηση της Παναγίας Μας, βρισκεται στον περίκαλο Ιερό Ναό της Γέννησης της Θεοτόκου στο ομορφο χωριό Ενορία της Κύμης και οπως βλέπετε ειναι Ε Ν Τ Υ Π Ω Σ Ι Α Κ Η.
               Στην κατω φωτογραφία που ειναι περυσινή, με βλέπετε την ωρα που προσκυνώ την Θαυματουργή Εικονα της Γέννησης της Θεοτόκου, στην ιδια Εκκλησία στην Ενορία της Κύμης.
               Βοήθεια Μας.
               Ο Μέγας Εσπερινός εγινε χθές το απόγευμα.
               Χοροστάτησε ο Σεβασμιοτατος Μητροπολιτης Κύμης και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποιος στο τέλος ευχήθηκε στούς πιστούς που ειχαν κατακλύσει μεσα κι'εξω τόν Ιερό Ναό Υγεία. Τον βοήθησαν πολύ ιερείς απο την γύρω περιοχή.
              Με την λήξη του Μεγάλου Εσπερινού, ο ιερέας του ΙΝ της Γέννησης της Θεοτόκου στην Ενορία της Κύμης, ο π. Αθανάσιος Ανδρέου και οι κάτοικοι του όμορφου χωριού (Ενορία της Κύμης), προσέφεραν νηστίσιμα καλούδια στόν Σεβασμιοτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ (μας βλεπετε στην φωτογραφία λιγο πρίν απο την Ανάσταση, εφετος στόν Ιερο Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Μητρόπολη Κύμης) και στην ακολουθία του.
               Και στο τραπέζι, ηταν-παρακάθησαν, σχεδόν ΟΛΟΙ οι κάτοικοι του χωριού.
               Χρονια πολλά και του χρόνου.
Γιώργος Κοντονής 



Δεν υπάρχουν σχόλια: