Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Ο ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
                Με τήν λαμπρότητα που απαιτείται και με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σε ολόκληρη την Ελλαδα οι Θρησκευτικές Εκδηλώσεις στην Μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
                Εδω στην Προσφυγούπολη Νεα Φιλαδέλφεια και στην περιοχή Νέα Μάδυτος, όπου υπαρχει ο Ιερός Ναός του Αη Γιάννη του Προδρόμου και όπου φυλάσσεται η Θαυματουργή Εικόνα τού Αγίου, ο εορτασμός πήρε ξεχωριστή σημασία. 
                Την παραμονή όπου τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός οι Ιερείς του Ναού και δεκάδες αλλοι κληρικοί απο τίς γύρω περιοχές με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας τον Πανοσιολογιοτατο Αρχιμανδρίτη τόν π. Θεόκλητο Μέντη, έψαλαν το "Φως Ιλαρόν" και ευλόγησαν τους "πέντε Άρτους".
                Στό κήρυγμα του ο π. Θεόκλητος Μέντης αφού αναφερθηκε στη σημασία της Παλαιάς Διαθήκης, τόνισε το σπουδαίο έργο των Αποστόλων, έργο το οποιο γνώριζε απο πρίν ο Κύριος Μας.
                Ανήμερα του εορτασμού εγινε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του πρώην Νέας Ιωνίας του Γέροντα Κωνσταντίνου. 
               Τον Θείο Λογο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας, ο π. Θεόκλητος Μέντης.
               Και ο απόγευμα, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ηλιουπόλεως κ.  Θεοδωρου, πραγματοποιήθηκε η Περιφορά της Θαυματουργού Εικόνας του Αγίου Ιωάννου στούς δρόμους της Νέας Μαδύτου.
Γιώργος Κοντονής
               *Οι φωτογραφίες ειναι τραβηγμένες απο τό video του Γιώργου Κοντονή.
                Τα video μπορείτε να δείτε στό youtube.com/user/gkontonis 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: