Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
                   Με την Περιφορά της Θαυματουργής Εικόνας του Αγίου Κοσμά και τών Ιερών Λειψάνων, στούς δρόμους της περιοχής των Απομάχων, εδω στην Νέα Φιλαδέλφεια, έληξαν και οι Θρησκευτικές Εκδηλώσεις που εγιναν το τελευταίο διήμερο.
                   Το διήμερο αυτό χιλιάδες ηταν οι πιστοί που προσήλθαν στον Ιερο Ναό του Αγίου Κοσμά, άναψαν ενα κεράκι, προσκύνησαν την Θαυματουργή Εικόνα, τα Ιερά Λείψανα και ζήτησαν την βοήθεια του Αγίου, σε τουτες τίς κρίσιμες στιγμές που περνάει η Χώρα μας.
                            Τήν Θαυματουργή Εικόνα κατα την περιφορά Της στούς δρόμους της περιοχής των Απόμαχων, συνόδευσαν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Αρης Βασιλόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκατοντάδες πιστοί.
                            Η πομπή με τούς ήχους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος εφθασε στο Μνημειο που υπαρχει στην Εθνική οδό απεναντι απο τήν πρώην ΡΕΝΟ, οπου κι'εγινε Δέηση.
                            Ακολούθως η Εικονα και τα Λείψανα επέστρεψαν στόν Ιερό Ναό οπου εγινε Τρισάγιο και ο Πανοσιολογιοτατος Αρχιμανδριτης προιστάμενος του Ναού ο π. Τιμόθεος Ηλιακης μιλησε για το εργο και τη δράση του Αγίου Κοσμά και στό τέλος μετέφερε τίς ευλογίες του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας του Σεβασμιοτάτου κ. Γαβριήλ, ο οποιος, οπως ειπε,  "για λόγους ανεξάρτητους απο την θέληση του δεν βρίσκεται κοντά μας για να μας ευλογήσει".
                           Υστερα η Εικόνα του Αγίου Κοσμα τοποθετήθηκε στο Θρόνο της και αρχισε η  Δοξολογία.
                           Οι οικοδεσπότες πατέρες του ΙΝ προσέφεραν Αγιορειτικό κέρασμα στούς πιστούς.
                           Χρόνια πολλά και του χρόνου.
Γιώργος Κοντονής 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: