Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΑΝΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
     Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια προσκυνησαμε την Θαυματουργή Εικόνα της Μητέρας  Παναγίας Μας της Ζωοδοχου Πηγής στο Άλσος εδώ στην Νέα Φιλαδέλφεια.
     Στον περικαλο πλέον Ιερό Ναό, ο νέος προϊστάμενος ο Πρωτοπρεσβυτερος π. Χρήστος Δημητροπουλος, τ'αλλαξε όλα. Έτσι λειτουργούν πια κατά ιδανικό τρόπο. Κι'αποδειξη γι'αυτο είναι ότι οι πιστοί και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά κατακλύζουν, όχι μόνο στην διάρκεια των Θρησκευτικών Εκδηλώσεων, αλλά καθημερινά, τον Ιερό Ναό που βρίσκεται σε μια θαυμάσια τοποθεσία. Μέσα στο Άλσος που αποτελεί και ειναι ο πνεύμονας όχι μόνο της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά ολόκληρης της Αττικής.
      Μέσα σε λίγες ημέρες, απο εκείνη την ημέρα που ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδέλφειας ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, ανέθεσε-ορισε προϊστάμενο του ΙΝ τον π. Χρήστο Δημητροπουλο, η Εκκλησία άλλαξε. Έγινε περισσότερο ζωντανή  (είναι ανοικτή ολη την την ημέρα ) είναι πιο περιποιημένη. Απέκτησε γραφείο και τουαλέτα.
       Στο σημείο αυτό θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον Πρωτοπρεσβυτερο π. Χρήστο Δημητροπουλο, για την ξενάγηση του στον περικαλο ΙΝ της Ζωοδοχου Πηγής, εδω στην Νεα Φιλαδελφεια. Ακόμα θέλω να πω πως υπάρχουν εδώ και τα Θαυματουργά Ιερά Λείψανα πολλών Αγίων, όπως κομμάτι του Αγίου Πορφυριου, που αναβλύζει ευωδια, του Αγίου Γεωργίου όπως και των άλλων Αγίων που η ευωδια τους,αφού προσκυνησα, με ακολουθούν.
       Πρέπει ακόμα να σας πω, να σας αποκαλύψω πως ο π. Χρήστος Δημητροπουλος, ηταν παπαδοπαιδι του Αγίου Παισίου.
       Έτη πολλά
       Και του χρόνου.
Γιώργος Κοντονής

Δεν υπάρχουν σχόλια: