Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

"ΚΥΡΙΕ, Η ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ ΠΕΡΙΠΕΣΟΥΣΑ ΓΥΝΗ..."!

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής
Φωτογραφίες Χρηστος Αμπατζόγου

    Μεγάλη Τρίτη το Εσπερας και σε όλους τούς Ιερούς Ναούς ακούστηκε τό εκπληκτικό ποίημα της Κασσιανής Μοναχής. 
    Ενα ποίημα που έγραψε η ίδια  η Κασσιανή και που παρουσιάζει την πραγματική εικόνα, εκείνης της Γυναίκας, η οποία με κλάματα στά μάτια ήρθε και αλοιψε τα πόδια του Κυρίου με αρώματα και τα σκούπισε με τα ίδια της τά μαλλιά...
    "Κύριε η έν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Γυνή, τη σήν αισθανόμενη Θεότητα, μυροφόρου αναλαβούσα ταξιν, οδυρομένη μύρα σοι, προ του ενταφιασμού κομίζει..."
Ακούσαμε και η ψυχή μας γέμισε απο αγάπη και συγκίνηση.


        Εδώ στον Αγιο Κοσμά το Εσπερας της Μεγάλης Τρίτης, είχαμε τη Θεία Τύχη κι Ευλογία να χοροστατήσει στη Λειτουργία ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας  ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ, ο οποίος και μας ευλόγησε ευχόμενος σε όλους, αλλά και στόν καθ'ενα χωριστά ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

        Μέ ευλάβεια και θεία κατάνυξη οι πιστοί γέμισαν την Εκκλησία του Αγίου Κοσμά και με συγκίνηση παρακολούθησαν τους ιερούς ψαλμούς του Ιδού ο Νυμφίος έρχεται έν τω μέσω της νυχτός..., όπως πολύ πολύ όμορφα το έψαλλε ο Σεβασμιότατος κ. Γαβριήλ.
        Είς έτη πολλά Δέσποτα.
          Με την ίδια συγκίνηση παρακολούθησαν και το ποίημα Κασσιανής Μοναχής, που έψαλλαν εκπληκτικά ο Αρχιψάλτης Αναστάσιος  Δρακόπουλος και ο λαμπαδαριος όπως και οι βοηθοί τους.
          Ολα λειτούργησαν άψογα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά, κάτω απο την επίβλεψη του π. Τιμόθεου Ηλιάκη και των συνεργατών του π. Τιμόθεου Παναγιωτακόπουλου και του π. Αθανασίου Καρυάμη.
           Λειτουργός ήταν ο Πρωτοσυγγελος της Μητρόπολης ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Αρβανίτης.
           Και του χρόνου.
           Καλή Ανάσταση
Γιώργος Κοντονής 

     *** Δείτε περισσότερες φωτογραφίες τίς οποίες έστειλε ο καλός φίλος και συνεργάτης ο Χρήστος Αμπατζόγλου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: