Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ!

Γραφει  ο Γιώργος Κοντονής
    Απομεσήμερο του Μεγάλου Σαββάτου και μετά την Πρώτη Ανάσταση, κάναμε μια βόλτα στο Ιερό Μοναστηρι της Μεταμορφωσεως του Σωτήρος του Χριστού, που βρίσκεται στά βορειοδυτικά και πέντε χιλιόμετρα  από την Κύμη!..
    Εδώ στίς κορυφές των Αξαμένων και κατω απο τό Βυζαντινό Καστρο τού ΙΑ' αιώνιου, κτίστηκε η παλιά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.
    Σ'αυτό το τοπίο, μέσα στην αγκαλιά ενος κατάφυτου λόφου ειναι κτισμένο το Επιβλητικό Μοναστηρι, το οποιο καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες πιστοί!

        Αντικρίζοντας απο εκεί ψηλά το απέραντο γαλάζιο Ορανου και θάλασσας, ερχεται στήν μνήμη μας τό Αιγαίο μας που αλλοτε το συναντάμε με γαλήνια θάλασσα και αλλοτε με φουρτουνιασμένη...
        Απο το Μοναστήρι παντως ο επισκέπτης φεύγει με ανάταση της ψυχής. Με γεμάτες τίς μπαταρίες...
Νη!

        Εδω εχεις την εντύπωση πώς μιλάς με τόν Θεό! 
        Πως βλέπεις το χερι του Θεού να σε κατευθύνει  στό σωστό δρόμο!
        Καί κατι ακόμα, το οποιο διαβασα στο βιβλιαράκι με την ιστορία της Ιεράς Μονής, που είχαν την καλωσύνη και μου προσέφεραν οι αδελφές μοναχές, οι οποιες υποδέχονταν τούς πιστούς με ευγένεια και έτοιμες για κάθε τι, που εκείνοι θα ζητούσαν! Διάβασα που λέτε οτι "ετσι οπως ειναι στραμμένο το μοναστήρι  και κοιτάζει πρός Ανατολάς, θαρρείς πως περιμένει τόν ολόλαμπρο ήλιο ν'ανατειλει και να το λούσει στο φώς"...
        Οταν έρθετε στην Κύμη κάντε μια βόλτα στο Μοναστηρι.
        Αξίζει.
        Και να θυμάστε, πως θά φύγετε με αναπτερωμένο το ηθικό.
Γιώργος Κοντονής
Κύμη, Πάσχα 2016.







Δεν υπάρχουν σχόλια: