Σελίδες

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΕΛΙΣΣΑΙΟΣ "ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ..."!


ΤΟ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΖΩΟΠΟΙΟ ΞΥΛΟ
Με κατάνυξη και βαθιά πιστη εγινε τα απόγευμα της Κυριακής ο Κατανυκτικός Μέγας Εσπερινός στόν Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στήν Καλογρεζα, οπου βρισκεται τό Τίμιο Ξύλο, που ηρθε απο τήν Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Ορους.
Στόν Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας, ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, ο οποίος καλωσόρισε τον Πανοσιολογιότατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σιμωνοπέτρας του Αγίου Ορους τον π. Ελισσαίο.
Ο Καθηγούμενος π. Ελισσαίος που μίλησε με θέμα "ΜΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ", υπήρξε εντυπωσιακός και πάνω απ'ολα κατανοητός με τα πολλά παραδείγματά του.
Μπραβο.
Πρεπει ομως να πω, πως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Σεβασμιοτατο κ. Γαβριήλ ο οποίος φρόντισε και φροντίζει ωστε το Ποίμνιο του, που ΔΕΝ μπορει να παει στό Αγιον Ορος, να μαθαίνει για τα Θεια και Θαυματουργά Λειτουργήματα του, απο τούς Μοναχούς που καλεί και ερχονται εδώ στην Μητρόπολη του, ενω οι Θαυματουργές Εικονες, οπως τωρα το Τίμιο Ξύλο να ερχονται στούς ΙΝ, προκειμένου οι πιστοί να προσκυνήσουν και να δέχονται την Θεία Χαρη.
Στην φωτογραφια που βλεπετε ειμαστε στό τελος του Κατανυκτικού Εσπερινού στη Ζωοδόχο Πηγή. Αριστερά της φωτογραφίας ο Αρχιμαδρίτης π. Τιμόθεος Ηλιακης, ο οποιος ειναι προσωπικός φίλος του Αγιορείτη π. Ελισσαίου.
Στήν μεση ο υποφαινόμενος και δεξιά ο Μητροπολίτης μας, ο Σεβασμιοτατος κ. Γαβριήλ, με την ευλογία του οποίου λειτουργούν ολα αψογα στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας Φιλαδελφείας.
Ετη πολλά Δέσποτα.
Γιώργος Κοντονής

         Δείτε τωρα μερικές φωτογραφίες που μου έστειλε ο φίλος Χρηστος Αμπατζόγου τόν 
οποίο καί ευχαριστώ πολύ δημοσίως.










Δεν υπάρχουν σχόλια: