ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 91.2

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΓΙΩΝ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ!

ΣΠΕΤΣΕΣ: Του απεσταλμένου μας 
                     Στέφανου Φραντζή.
            Με ιδιαιτερη Λαμπροτητα, αλλα και με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια, ερορτάστηκε Πανηγυρικά στίς Σπέτσες, η Ιερή Μνήμη των Τριών Αγίων Νεομαρτύρων Νικολάου, Ιωάννου καί Σταματίου, των Σπετσών.
             Οι τρείς Νεομάρτυρες Άγιοι των Σπετσών μαρτύρησαν στην Χίο πρίν απο 194 χρόνια!
             Δηλαδη στις 3 Φεβρουαριου του 1822! 
         Μαλιστα οι Τούρκοι ζήτησαν απο τόν Νικόλαο προκειμένου να σωθει, να αλλαξοπιστήσει! Ο Νικόλαος δέν τό εκανε και οι Τούρκοι τον αποκεφάλησαν...
                Τήν Παραμονή (χθές) εψάλλη ο Μέγας Εσπερινός και εγινε Αρτοκλασία.
             Σημερα πραγματοποιήθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλειτουργο, στο οποιο πηραν μέρος Ιερείς απο τα νησιά Αιγινα, Υδρα και Σπέτσες.
             Απο πολυ νωρίς σημερα ο ΙΝ ειχε γεμίσει απο πιστούς, που ειχαν ερθει οχι μόνο απο τίς Σπέτσες, αλλα απο τα γύρω νησία, απο την Κόστα και το Πόρτο Χέλι.
            
         
         Και τώρα ας δούμε αναλυτικά τήν ιστορία των Αγίων που κάθε χρόνο τέτοια ημερα, στίς 3 Φεβρουαρίου εορτάζονται Πανηγυρικά στίς Σπέτσες.           Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο οι Μητροπολίτες Ιλίου Πετρουπόλεως κι Αχαρνών ο Σεβασμιοτατος κ. Αθηναγόρας, Παροναξίας ο  Σεβασμιοτατος κ. Καλλίνικος και Αιγίνης, Υδρας και Σπετσών ο Σεβασμιοτατος κ. Εφραίμ.
          Μετά την Πολυαρχιερατική Θεια Λειτουργία και τό αντίδωρο, προσφέρθηκε κέρασμα στούς πιστούς που για μια ακόμα χρονιά, ειχαν κατακλύσει τον Ιερο Ναό στίς Σπετσες.
          Ηταν πραγματικά μια εορτή που με κατάνυξη και συγκίνηση παρακολούθησαν οι πιστοί.
          Χρόνια πολλά και τού χρόνου.
Στέφανος Φραντζής
     

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ, ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΓΙΩΝ :